Autovisie
Autovisie Nieuws 22 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Topman Ford North America weg om ongepast gedrag

Nog een #MeToo-moment voor Ford. Raj Nair, directeur van Ford North America, legt per direct zijn functie neer. Hij zou zich ongepast hebben gedragen. Eerder doken er verhalen op over seksuele intimidatie van vrouwen in twee Ford-fabrieken in Chicago.

Raj Nair Ford

In een verklaring laat Ford weten dat Nair vertrekt omdat zijn gedrag “niet overeenkomt met de gedragscode van het bedrijf”. Wat Nair precies heeft gedaan, is niet bekend. “Ford doet zijn uiterste best om te zorgen voor een veilige en respectvolle cultuur”, aldus topman Jim Hackett, “en wij verwachten dat onze managers het goede voorbeeld geven”. Nair werkte 31 jaar bij Ford en werd in 2017 benoemd tot directeur van Ford North America.

Open brief

Vorig jaar december schreef de New York Times over twee Ford-fabrieken in Chicago. Diverse vrouwen zouden daar het slachtoffer zijn geworden van seksuele intimidatie en seksueel misbruik. Ford-baas Hackett schreef daarop een open brief aan zijn personeel. Hij bood namens Ford zijn excuses aan en riep medewerkers op om alstublieft iedere vorm van intimidatie of misbruik te melden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.