Autovisie
Autovisie Nieuws 24 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Topfunctionarissen Volkswagen aangeklaagd

De huidige topman bij Volkswagen, de Duitser Herbert Diess, is aangeklaagd vanwege vermeende marktmanipulatie rond het dieselschandaal. Ook de voorzitter van de Raad van Bestuur bij Volkswagen, Hans Dieter Pötsch en de voormalige topman Martin Winterkorn, moeten zich verantwoorden. Herbert Diess Volkswagen

De aanklagers in Braunschweig vinden dat het concern en haar managers beleggers opzettelijk laat hebben geïnformeerd over de financiële gevolgen van de affaire rond sjoemelsoftware. Het is niet voor het eerst dat Winterkorn wordt aangepakt. Hij kreeg al eerder een klacht aan de boek.

Verdediging

De advocaten van Diess laten weten dat hij zijn positie van ceo niet opgeeft. Hij wil zichzelf in functie verdedigen. Vorig jaar werd Diess door het blad CEOWorld nog uitgeroepen tot beste manager. Hij is bezig om verschillende BMW-mensen bij het concern binnen te laten. Diess werkte eerder voor de Duitse concurrent.

Volkswagen TDI

Op de financiële markten werd geschrokken gereageerd. Het aandeel Volkswagen ging dinsdag tussentijds meer dan 2 procent onderuit, aldus De Financiële Telegraaf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.