Autovisie
Autovisie Nieuws 11 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Vierwielaandrijving voor toekomstige McLarens’

Moderne supersportwagens komen qua vermogen steeds dichter bij de grens van wat alleen de achterbanden aankunnen. Dus denkt inmiddels ook McLaren erover om vierwielaandrijving te introduceren.

“We zijn er nog niet, maar we komen dicht bij de limiet”, aldus McLaren-directeur Mike Flewitt tegenover Car and Driver. “We hebben [de introductie van vierwielaandrijving] nog niet in de planning staan, maar we denken dat we wel die kant op moeten.”

“Flewitt: ‘Het is niet handig om met een as te werken die van achteren naar voren loopt'”

Als McLaren met vierwielaandrijving komt, zal het geen mechanisch systeem zijn. Een elektromotor moet dan de voorwielen aandrijven. “Onze hybride architectuur is heel flexibel”, zegt Flewitt. “Het is gewoon niet handig om met een as te werken die van achteren naar voren loopt.”

LEES OOK: MCLAREN HEEFT EEN TOPJAAR ACHTER DE RUG

Flewitt liet daarbij nog een proefballonnetje op. “Ik wil nog meer gewicht kunnen besparen. Raceauto’s hebben geen subframe achter, dus is het gewoon ‘carbon tub’, motor en versnellingsbak. Ik weet niet of we dat ook in een straatauto kunnen doen, maar als het lukt, zou dat geweldig zijn.”

Eerste testnotities McLaren 720S (2017)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.