Thunder Power Sedan is antwoord op Tesla

Naast het geweld van de gevestigde orde vinden er op de IAA-autoshow in Frankfurt ook onthullingen plaats van minder bekende spelers. Neem het Taiwanese automerk Thunder Power dat op de autobeurs de Sedan en Race presenteert.

Zowel de Sedan als de Race zijn met hulp van het Italiaanse designhuis Zagato ontworpen. Thunder Power lijkt nieuw, maar bestaat al sinds 1987 en heeft sinds 2001 een beursnotering. Het merk heeft ervaring op het gebied van elektrische aandrijfsystemen voor transport- en marinetoepassingen. Het bedrijf wil zich nu ook op de automarkt storten.

De Sedan en Race zijn beide ontworpen met hulp van Zagato, waarbij de Race niets meer is dan een Sedan met trainingspak en vierwielaandrijving. De Sedan moet uitgroeien tot een belangrijke concurrent van de Tesla Model S. De bijna 2.000 kilogram zware Sedan heeft de beschikking over een op de achteras gemonteerde elektromotor die 230 kW levert. Optioneel is een 320 kW variant leverbaar. De actieradius van deze versie bedraagt met behulp van een in de bodem geïntegreerd accupakket van 125 kW liefst 650 kilometer. Fors meer dan de Tesla. De 320 kW-versie accelereert van nul naar 100 km/h in minder dan vijf seconden en haalt een top van 250 km/h.

“De Race is een Sedan met trainingspak en vierwielaandrijving”

Of het project kans van slagen heeft? Dat is afhankelijk van de financiële slagkracht van het bedrijf en verkoopcijfers. Serieus is Thunder Power wel, want de auto is in vijf jaar ontwikkeld in samenwerking met erkende toeleveranciers als Bosch, Dallara en CSI. Het ontwikkelingscentrum staat in Milaan in de buurt van Zagato’s ontwerpstudio. Dat makers van de auto goed naar Tesla hebben gekeken blijkt uit het grote touchscreen, alleen is het scherm in dit geval over de volledige breedte van het dashboard uitgesmeerd.

Als het aan de makers ligt, beleeft de Thunder Power in 2017 z’n Europese marktdebuut. In 2018 volgt China en daarna wordt de auto ook leverbaar in de Verenigde Staten. Het platform is modulair, dus kan Thunder Power indien gewenst ook een SUV- of crossovervariant bouwen.

 

Reageer op artikel:
Thunder Power Sedan is antwoord op Tesla
Sluiten