Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Nieuws 20 okt 2016

Throwback Thursday: Porsche Cayman

Testredacteur Peter Hilhorst blikt elke donderdag via zijn Instagram-account terug op een memorabel driftmoment. Op deze Throwback Thursday is dat de Porsche Cayman uit 2013.

Zwarte Woud

Peter vertelt: “Dit was in de herfst van 2013 op de geweldige wegen door het Zwarte Woud. De zescilinder in de basis Cayman heeft 275 pk en 290 Nm als aanjagers van 1310 kg. Hij heeft toeren nodig omdat hij onderin niet heel koppelrijk is. Je moet de kracht er dan ook uitslaan met de versnellingspook, als een bekentenis uit een zwijgende verdachte. Bovendien zijn de versnellingen heel lang, waardoor het vergif uit de boxermotor is gehaald. Maar het chassis en de fenomenale besturing maken veel goed. Het is een auto van details, die veelal neutraal de bocht doorgaat en met kleine porties onder- en overstuur de limiet aankondigt. De tractie is zeer goed, maar toch is het door zijn koetsbewegingen mogelijk om te driften.

Hoe moeilijker het gaat, hoe groter de kick

Enige toewijding en een hoge snelheid is wel nodig, anders duw je hem alleen maar dieper het onderstuur. Je moet de gewichtsverplaatsing op de neus tijdens het remmen gebruiken om de achteras te ontlasten. Dan fel insturen en gelijk op het gas gaan om de grip verbroken te houden. Door de middenmotor zoekt hij gewillig naar een grote sliphoek en je moet hem snel corrigeren. Hoe moeilijker het gaat, hoe groter de kick. Het was prachtig om tijdens het driftwerk de gedoseerde stoten gas als ritmisch tromgeroffel door het Zwarte Woud te horen rollen. Schitterende ervaring.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.