Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Nieuws 13 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Throwback Thursday: Lexus RC 300h

Testredacteur Peter Hilhorst blikt elke donderdag via zijn Instagram-account terug op een memorabel driftmoment. Op deze Throwback Thursday is dat de Lexus RC 300h uit 2016.

Peter vertelt: “Het echte kanon is natuurlijk de RC F met brullende V8, maar met deze verstandige RC 300h is verrassend genoeg ook plezier te beleven. Niet zozeer dankzij de 223 pk die door de 2,5 liter viercilinder en de elektromotor worden geproduceerd. Daarmee moet bovendien 1700 kg op gang gebracht worden. Maar voor de achteras ligt het zware accupakket en dat laat zich gelden als je hem provoceert. Het esp kan volledig uit en dat betekent spektakel

“Voor de achteras ligt het zware accupakket en dat laat zich gelden als je hem provoceert”

Rem voor een bocht hard aan, stuur even de andere kant om vervolgens fel in te sturen. Dan schuift hij kort over de voorwielen, voordat de zware achterzijde door het pendulumeffect om komt zetten. Dan moet gelijk het gas erop om de slip in stand te kunnen houden en is er zelfs een drift mee te maken. En dat vrijwel zonder motorgeluid en met twee vingers in je neus haal je ook nog eens op 1 op 20,0! Geen sportieve auto, wel een bijzondere.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.