Autovisie
Autovisie Nieuws 7 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Tewaterlating: Bugatti kiest het ruime sop

Bugatti en het Amerikaanse Palmer Johnson slaan de handen ineen voor de productie van een heus superjacht. Het schip zal deel uitmaken van de ‘Niniette’-serie van de exclusieve botenbouwer en gaat minimaal twee miljoen euro kosten. 

De Bugatti-boot zal verkrijgbaar zijn in vier versies die beginnen bij een lengte van acht meter. De langste variant wordt met twintig meter ruim twee keer zo lang. Het jacht zal net als de Bugatti Veyron vervaardigd zijn uit hoogstaande materialen als koolstofvezel en vederlichte aluminiumsoorten. De Bugatti met schroef zal niet zulke krankzinnige snelheden als de auto bereiken, maar met een top van 38 knopen (70 km/h) is hij rap genoeg voor een opwindende waterski-ervaring.

“De Bugatti met schroef zal niet zulke krankzinnige snelheden als de auto bereiken”

De absolute topversie van het Bugatti-jacht heet PJ63 Niniette, is ruim twintig meter lang en moet minimaal 3,25 miljoen euro op gaan brengen. Op deze schuit is logeerruimte voor vier personen en een paar man personeel. Overdag kunnen zij uitgebreid zonnebaden op het enorme achterdek, dat bestaat uit het allerbeste hout. Mocht het onverhoopt toch gaan regenen aan de Riviera, dan is er tegen een meerprijs een hardtopoptie.

Gegadigden voor zo’n fraaie boot met een zilveren B achterop moeten wel minimaal een jaar geduld hebben voor ze de trossen los kunnen gooien. Zo lang duurt het om er eentje te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.