Autovisie
Autovisie Nieuws 9 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Testcoureur Lamborghini begint tuningbedrijf

Valentino Balboni, de legendarische oud-testcoureur van Lamborghini, is een nieuw bedrijf begonnen. Hij blijft wel dicht bij zijn vak, want hij gaat speciale onderdelen leveren voor… Lamborghini’s.

Valentino Balboni uitlaat VB - Autovisie.nl

Geluid

Het eerste product van VB, zoals het merk van Balboni heet, is een speciaal lichtgewicht titanium uitlaatsysteem voor de Lamborghini Aventador SuperVeloce LP-750. Er worden slechts dertig exemplaren van de bijzondere uitlaat gemaakt. Hij weegt slechts 6,3 kilogram, ruim twintig kilogram minder dan het originele exemplaar. En dan is de originele uitlaat  al lichter dan die van de standaard Aventador.

350 uur

De productie van een uitlaat duurt 350 uur, dus je hoeft niet te verwachten dat hij voordelig wordt. De Aventador SuperVeloce LP-750 hoeft verder niet aangepast te worden, de uitlaat past gewoon op de standaard aansluiting. De testcoureur demonstreet de uitlaat voor het eerst op het Concorso Italiano op 20 augustus, tijdens de Monterey Auto Week. De dag erna vindt daar het Pebble Beach Concours d’Elegance plaats. Dan verwachten we ook de eerste video’s met het geluid.

BEKIJK OOK: VIDEO LAMBORGHINI HURACÁN SPYDER LP610-4 REVIEW

Valentino Balboni

Balboni werkte meer dan veertig jaar bij Lamborghini. Hij begon op 21 april 1968 bij het bedrijf als leerlingmonteur. Op dat moment had hij zelfs nog geen rijbewijs. Hij groeide uit tot een legende binnen het bedrijf en volgde zijn grote voorbeeld, Bob Wallace, tevens testcoureur voor het merk, op. Balboni reed alles van de Miura tot de Murciélago. Hij ging in oktober 2008 met pensioen en een jaar later werd er een speciale auto voor hem uitgebracht, de Lamborghini Gallardo LP550-2 Valentino Balboni. In tegenstelling tot andere Gallardo’s kreeg hij alleen achterwielaandrijving, want daar gaf Balboni nog altijd de voorkeur aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.