De ultieme alleskunner – Test: BMW 3-Serie Touring – VIDEO
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2Fbmw_3_series_touring-017.jpg)
De nieuwe BMW 3 Serie is er alweer even, maar de nieuwe Touring en de 330e plug-in hybrid zijn u pas in de aantocht. Dries reed alvast met de Touring, een belangrijke auto voor de Nederlandse markt.
Voor pakweg de helft van de Nederlandse BMW 3 Serie-kopers begint het feest nu pas, want zo groot is het aandeel Tourings in de verkoopmix. Voor sommige van hen zal louter het uiterlijk reden genoeg zijn om voor de Touring te kiezen, want het is niet de eerste keer dat die er misschien wel aantrekkelijker uitziet dan de sedan. In tegenstelling tot menig andere BMW hoeven de nieren van de 3 blijkbaar niet absurd groot te zijn. Ook het lijnenspel is opvallend rustig. Maar je ziet wel meteen dat hij ten opzichte van de vorige in alle richtingen gegroeid is. Hij groeide 7,6 centimeter in lengte en heeft 4,1 centimeter meer wielbasis als grootste verschil.
Ongewijzigd
Het interieur is tot aan de C-stijl goeddeels ongewijzigd ten opzichte van de sedan en daarmee kunnen we prima leven. De laadbak is uiteraard waar het gebeurt. Op papier lijkt het laadvolume met 500 liter slechts vijf liter groter dan voorheen, maar dat is volgens BMW inclusief alle additionele bergvakken. Het basisoppervlak is met 32 liter gegroeid en dat is blijkbaar wat echt telt. Daarbij is de 112 millimeter extra breedte het meest opzienbarend. Met de achterbank plat kan er 1510 liter mee. Het trekgewicht is afhankelijk van de motor 1600 of 1800 kilo.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F190612-bmw-3-series-touring-13-e1560321665838.jpg)
Plug-in hybrid
Het motorenaanbod is identiek aan dat van de sedan. Dat is in het geval van de 330e plug-in hybrid die volgend jaar komt, het meest opvallend. De M340i xDrive met 3.0 zes-in-lijn arriveert gelukkig deze herfst al met de rest. Daarbij nog geen driecilinder, maar wel twee 2.0 turbo’s voor benzinerijders. Den dieselaar krijgt de keuze uit twee tweeliter biturbo’s en een drieliter zes-in-lijn. De 320dA is met 190 pk en 400 Nm bij een verbruik van 1 op 22,7 en een 0-100 sprint van 7,1 seconden eigenlijk weer de ultieme alleskunner. Helaas wordt deze in Nederland zodanig zwaar belast dat je er minstens 54 mille voor kwijt bent.
Lees ook:
Ook interessant
-
Wordt de ET5 Touring de doorbraak van Nio in Nederland?
-
MG 4 Electric met 520 kilometer range is opeens 3500 euro goedkoper
-
Ni hao, er komen nog eens 3 Chinese automerken naar Europa
-
Dit kost de nieuwe Toyota C-HR in Nederland
-
Aan de filezwaarte kun je zien dat we niets hebben geleerd van corona
-
Hoe duur kan je de goedkoopste auto van Nederland maken?
-
En dat is alweer Porsche Cayenne nummer tien…
-
Jongeren en randstedelingen de pineut door extreme stijging autoverzekering
-
Elektrische Audi R8 is Tesla Roadster-killer met mogelijk 1700 pk
-
Koopwijzer: Mercedes-Benz CLS (C 257) – problemen, uitvoeringen en prijzen
-
Nederlands elektrische auto-alternatief te koop voor habbekrats
-
Dit is het daadwerkelijke verbruik van de Honda ZR-V