Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 22 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Tesla Sentry-camera’s betrappen dief

Al die camera’s op een Tesla zijn origineel bedoeld voor autonoom rijden met Autopilot. Maar ze zijn ook goed voor het betrappen van inbrekers. Dat laten deze beelden zien.

Tesla Inbreker

Niets is zo vervelend als bij je auto aankomen en erachter komen dat hij bekrast is, of erger nog dat er is ingebroken. Tesla’s zijn veelvuldig doelwit van dit soort praktijken en daarom bedacht Tesla dat de camera’s van de auto ook ingezet kunnen worden als beveiliging van het voertuig. Het merk introduceerde niet al te lang geleden Sentry Mode en die laat nu zien waar hij goed voor is.

Razendsnel

In de beelden hieronder zien we een inbreker zijn Honda Accord naast een geparkeerde Tesla Model 3 zetten. De crimineel opent beide deuren om zichzelf uit het zicht te houden. Vervolgens tikt hij razendsnel het achterruitje van de Tesla in en bekijkt of er wat te stelen valt. Er lag blijkbaar een rugtas op de achterbank, want aan het einde van de video wordt deze snel uit de Tesla getrokken daarna rijden de daders weg.

De tas bleek goed gevuld met elektronica en een laptop. Gelukkig komen de daders er waarschijnlijk niet ongestraft mee weg. De eigenaar van de Model 3 laat in commentaar op de video weten dat de politie is ingeschakeld en dat deze de criminelen ook al geïdentificeerd heeft. Arrestatie aan de hand van de beelden zou de laatste stap in het proces moeten zijn.

Sentry Mode

Een ding wordt wel duidelijk dankzij deze video: Tesla’s Sentry Mode doet wat het moet doen. Het geeft slachtoffers mogelijk materiaal waarmee ze de daders kunnen laten oppakken. Iets wat voorheen niet het geval was. De techniek van Sentry Mode heeft zich hierbij als multifunctioneel bewezen en kan dus meer dan autonoom rijden mogelijk maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.