Autovisie
Autovisie Nieuws 5 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Tesla-productie groeide hard in eerste kwartaal

Het gaat misschien niet zo vlot als Elon Musk had gehoopt, maar de Tesla-productie groeit wel degelijk explosief. In het eerste kwartaal van 2018 rolden er bij de Amerikaanse fabrikant precies 34.494 auto’s van de band (plus 40 procent), waarvan 9766 Model 3’s.

Tesla Model 3

Dat betekent dat er sinds de productiestart van de Model 3 in het derde kwartaal van 2017 nog maar 12.451 exemplaren zijn gefabriceerd. Tesla moet dat heel snel opschalen, want er zijn nog enkele honderdduizenden orders die gevuld moeten worden. Volgens de autobouwer blijft het aantal Model 3-reserveringen redelijk stabiel, al zijn er ook veel klanten die opzeggen/hebben opgezegd. Als redenen daarvoor noemt Tesla de vertragingen en het feit dat bepaalde uitvoeringen van de Model 3 (zoals de vierwielaangedreven versies en de varianten met het kleinere accupakket) nog steeds niet verkrijgbaar zijn.

Meest productieve kwartaal

In de laatste week van maart heeft Tesla 2020 Model 3’s gebouwd. Daarmee heeft het bedrijf zijn eigen productiedoel wederom niet gehaald. In eerste instantie wilde Tesla eind december 2017 al 5000 Model 3’s per week bouwen, maar ernstige productieproblemen gooiden roet in het eten. Topman Musk stelde dat doel toen uit naar eind maart en al vrij snel daarna naar eind juni, met een target van 2500 auto’s eind maart. Toch was het afgelopen kwartaal het meest productieve in de geschiedenis van Tesla. In vergelijking met de laatste drie maanden van 2017 werden er 40 procent meer auto’s gebouwd. Het aantal van 34.494 is opgesplitst in 24.728 Model S’en en Model X’en en dus 9766 Model 3’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.