Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 19 jun 2019

Tesla Pickup bestaat op basis van Model 3

De verwachtingen zijn hoog voor de Tesla Pickup, maar voordat we hem op de weg zien zijn we wel wat jaren verder. Gelukkig zijn er creatievelingen die niet kunnen wachten en er zelf een bouwen op basis van een Tesla Model 3.

Truckla

Er gaat geen gesprek met Elon Musk, CEO van Tesla, voorbij of de Tesla Pickup wordt genoemd. De langverwachte auto lijkt wel meer geteased te worden dan elk ander Tesla-model tot nu toe. Maar het lijkt er nu in ieder geval op dat we hem deze zomer echt te zien krijgen. Of tenminste de eerste versie ervan. Tot die tijd moeten we het doen met Rivian die met de R1T al een heel goed alternatief voor de Tesla Pickup heeft getoond. Al gaat deze ook pas op z’n vroegst eind volgend jaar in productie. Op dit moment hebben we dus geen elektrische auto met open laadbak. Of toch wel? Deze commercial laat zien dat er al een bestaat.

Truckla

Bovenstaande video is gemaakt door een groepje mensen die het een goed idee vond om niet langer op Tesla te wachten. Youtuber Simone Giertz trommelde wat mensen op om haar Tesla Model 3 om te bouwen tot de eerste Tesla Pickup. Of zoals zij hem noemt: de Truckla.

Plannen

Het plan om de auto om te bouwen kwam niet uit de lucht vallen. Simone zegt dat ze al meer dan een jaar bezig is geweest met de plannen en dat ze hout en lijken te vervoeren had. Voor het project werd specifiek gekozen voor een splinternieuwe Model 3 aangezien deze een stalen frame heeft. Daar is makkelijker mee te rommelen. De laadbak is afkomstig van een kapotte Ford F-150 en die stellage die erop gelast is zit er niet alleen om lange balken op te kunnen vervoeren. Hij dient ook als structurele ondersteuning.

De auto is op dit moment nog niet af. Dat is duidelijk te zien aan het interieur waar nog meerdere panelen missen. Ook sluiten de chromen omlijstingen van de ramen niet netjes op elkaar aan. Het is dan ook nog een lopend project volgens Simone. Ze zoekt nog mensen die kunnen en willen meehelpen. Een verslag van het project tot nu toe staat hieronder.