Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 4 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Tesla-directeur Elon Musk onduidelijk over nieuwe range Model S

De Environmental Protection Agency (EPA) heeft de update-versie van de Tesla Model S Long Range getest, maar het resultaat viel tegen.

Algemeen directeur van Tesla, Elon Musk, claimde eerder deze week dat de Model S Long Range na een nieuwe update ongeveer 643 kilometer ver kan rijden. Maar na een test van de EPA kwam de elektrische auto niet verder dan 629 kilometer.

Tesla Model S Performance

Fout

Volgens Elon Musk maakte de EPA een fout tijdens de test van de Model S, waardoor de range lager uitviel dan de door hem geclaimde 643 kilometer. Volgens Musk was de sleutel achtergelaten in de auto en stond de deur open. Dan blijft de Tesla in een ‘wachtend op bestuurder’-modus staan. Daardoor is er 2% van de acculading afgesnoept. Zo kwam de range onder de 643 kilometer te liggen. De EPA ontkent dit.

Nieuwe test

Volgens de EPA is de test niet anders verlopen dan normaal. ‘We kunnen bevestigen dat de EPA de elektrische auto goed heeft getest. De deur was gesloten, en daar zou het dus niet aan moeten liggen. We bespreken technische problemen graag met Tesla. Dit doen wij ook regelmatig met andere autofabrikanten als er iets aan de hand is’, aldus een woordvoerder van de EPA tegen The Verge. Tijdens een update over de inkomsten over het eerste kwartaal van Tesla sprak Musk onder meer over de range en de volgens hem foutieve test.

Elon Musk

‘Zodra de EPA weer open gaat voor nieuwe tests willen we (Tesla) de Model S opnieuw testen. We hebben er vertrouwen in dat de Model S minstens 643 kilometer ver kan komen. In alle duidelijkheid: in de afgelopen twee maanden is de door ons geteste range van de Model S 643 kilometer geweest’, aldus Elon Musk.

Tesla zelf heeft nog niet gereageerd op de ontkenning van de vermeende ‘gemaakte fout’ van de EPA.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.