Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 4 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Tesla Model Y komt wellicht al begin 2020

Elon Musk zet flink haast achter de introductie van de Tesla Model Y. Uitspraken van toeleveranciers doen vermoeden dat de auto begin volgend jaar al op de weg kan verschijnen.

Tesla Model Y

Onlangs liet Elon Musk, CEO van Tesla, weten dat de Model Y voor ligt op schema. Zoals gewoonlijk werd de positiviteit van Musk met een korreltje zout genomen. Hij heeft immers niet een goede historie als het aankomt op nakomen van beloftes. Maar nu lijkt het erop dat de uitgesproken CEO toch de waarheid sprak. Taiwanese toeleveranciers van Tesla laten namelijk weten dat de autofabrikant extra haast heeft gezet achter geplaatste orders. Het gaat hierbij met name om onderdelen voor de Tesla Model Y en de Semi.

Massaproductie

Musk vertelde dat de Model Y in de zomer van 2020 op de markt zal komen, maar gebaseerd op uitspraken van de toeleveranciers denkt Emmanuel Rosner, Deutsche Bank’s Senior Autos & Auto Technology Analist, dat de kleine SUV al in het eerste kwartaal van 2020 aangeboden kan worden. “De Taiwanese toeleveranciers laten nu weten dat Tesla orders sneller wil hebben om de massaproductie een volle zes maanden eerder dan gepland te starten. Dit zou inhouden dat de Model Y beschikbaar wordt voor het publiek in het eerste kwartaal van aankomend jaar,” laat Rosner tegenover CNBC weten.

De markt voor elektrische auto’s wordt in rap tempo gevuld met crossovers en SUV’s. Het zou voor Tesla dan ook enorm gunstig zijn om zes maanden eerder op die markt te verschijnen met de Model Y. Musk verwacht al veel omzet te draaien op het volumemodel, en dat kan alleen maar positief beïnvloed worden door een eerdere marktintroductie.

Tesla Semi

Semi

Tesla wil niet alleen de onderdelen voor de Model Y sneller hebben, ook is er ineens haast met de onderdelen voor de Tesla Semi. Blijkbaar wil de Amerikaanse autofabrikant de vrachtwagen ook eerder op de markt brengen dan gepland. De productie van de truck stond gepland voor eind 2020.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.