Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 16 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Tesla: ‘Model 3-productie nu op 3500 auto’s per week’

Over anderhalve maand moet Tesla op een productie van 5000 Model 3’s per week zitten. Deze week haalt de fabrikant 3500 exemplaren, aldus topman Elon Musk. Tesla legt de productie van 26 tot en met 31 mei stil om een aantal problemen te verhelpen.

tesla_model_3_9

Eind april zat Tesla op een productie van zo’n 2270 Model 3’s per week, dus het aantal van deze week is een flinke verbetering. Musk zou zijn medewerkers een e-mail hebben gestuurd waarin hij ze vroeg om deze week bij hem te komen als ze nog bottlenecks in het productieproces zien die verbeterd kunnen worden.

Zes dagen dicht

Een aantal van die knelpunten worden eind mei opgelost als de fabriek in Fremont, Californië voor zes dagen dicht gaat. Musk gaf een aantal weken geleden toe dat Tesla een fout had gemaakt door te veel van het productieproces te automatiseren. Vorige maand ging de fabriek al een paar dagen dicht en in februari ook al.

Recordverlies

Tesla heeft zo’n 400.000 orders voor de Model 3. Het productiedoel van 5000 auto’s per week moest in eerste instantie eind vorig jaar al bereikt zijn, maar is wegens problemen opgeschoven: eerst naar maart en toen naar juni. Tesla maakte begin mei het zoveelste recordverlies bekend. In het eerste kwartaal van 2018 verloor de fabrikant 784 miljoen dollar (663 miljoen euro).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.