Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 7 jun 2021

Tesla maakt belofte rondom krankzinnige Model S toch niet waar

Begin dit jaar meldde Tesla dat het met een idiote Model S zou komen: de Plaid+. Elon Musk laat nu echter weten dat die versie geschrapt is.

Meer dan 1100 pk, in minder dan 2,1 seconden naar de 100 km/h, een top van +320 km/h én een actieradius van 840 kilometer. Het zijn waanzinnige cijfers voor een elektro-auto, maar Tesla durfde ze begin dit jaar gewoon aan te kondigen. De Model S Plaid+ zou namelijk aan het eind van dit jaar door de Amerikaanse EV-gigant geleverd worden. Klonk iets te mooi om waar te zijn, toch? Dat is het ook, want Elon Musk laat nu weten dat de versie geschrapt is.

Goed genoeg

“De Plaid+ is gecanceld. Hij is niet nodig, want de normale Plaid is goed genoeg”, zo schrijft de geboren Zuid-Afrikaan op zijn favoriete sociale medium, Twitter. Meer uitleg is er niet. Feit is dat Tesla dus niét met een extremere variant van een al extreme auto komt. De Plaid is namelijk al goed voor een standaardsprintje in 2,1 seconden, een top van 320 km/h en een bereik van 628 kilometer.

Toch zijn er veel mensen niet blij met het nieuws. Onder de Tweet van Musk laten veel mensen weten de Plaid+ juist te hebben besteld vanwege de grotere actieradius (840 tegenover 628 kilometer). Wat er gaat gebeuren met de orders voor die variant, is nog niet bekend.

Tesla Model S Plaid+ niet meer te bestellen

De versie is in Nederland in ieder geval al niet meer te bestellen. Wel staat de Plaid+ nog als optie beschreven, met de vermelding dat-ie pas vanaf 2022 leverbaar is. Ook heeft-ie hier in Nederland nog altijd een prijs: net geen 150.000 euro. De reguliere Plaid kan nog wel gewoon aangevinkt worden op de website van Tesla. Die versie kost in ons land 119.990 euro. Naar verwachting staat die auto in het eerste kwartaal van 2022 in ons land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.