Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 5 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Tesla is van plan jaarlijks miljoenen goedkope elektrische auto’s te bouwen

Tesla is van plan jaarlijks miljoenen goedkope elektrische auto’s te bouwen. Dit meldt het doorgaans welingelichte Carscoops na uitspraken van een leverancier die nauwe banden heeft met de Amerikaanse EV-gigant.

Tesla liet eerder weten dat ze werken aan een goedkope elektrische auto. De auto moet worden gebouwd op een platform dat kleiner is dan het huidige. Een prijs van iets meer dan 20 mille zou realistisch zijn, zo stelt topman Elon Musk. De productiekosten zouden ook ongeveer de helft zijn vergeleken met de Model 3.

Miljoenen goedkope elektrische auto’s

Het model krijgt naar verluidt de naam Tesla Model 2 en zal door zijn prijs concurreren met de Volkswagen ID.2 en Renault 5. Het plan van Tesla zou zijn om jaarlijks minstens 4 miljoen exemplaren uit te leveren. Ook eerder zei Elon Musk al dat ‘dit model de productiecijfers van alle andere modellen bij elkaar zal overtreffen’.

Tesla, camera, werknemers, opgenomen, beelden
De Tesla Model 3, nu de goedkoopste elektrische auto van het merk. (Afbeelding: Unsplash)

Vorig jaar leverde Tesla in totaal 1,3 miljoen auto’s af. In 2030 wil de fabrikant jaarlijks 20 miljoen auto’s produceren. Een erg ambitieus doel. Of Elon Musk dit met zijn bedrijf gaat halen, is nog maar de vraag.

Ford gaat Tesla achterna en maakt auto duizenden euro’s goedkoper

De productie van de Tesla Model 2 zal naar verwachting niet plaatsvinden in een Gigafactory. Zulke gigantische productieaantallen zijn immers lastig te halen met één fabriek. China en Mexico worden genoemd als landen waar de productie van de goedkope elektrische Tesla zal plaatsvinden.

Tesla niet de enige fabrikant die inzet op goedkope EV’s

Of er uiteindelijk echt zoveel vraag komt naar de Model 2, is nog maar afwachten. De concurrentie zit immers niet stil en komt ook met goedkope elektrische auto’s in deze klasse. Hoewel Tesla wellicht onder sommige fans een droomauto is, kan de Renault 5 bijvoorbeeld roet in het eten gooien. Met zijn retro-design spreekt de aanstaande EV immers veel autoliefhebbers aan. Daarbij komt Volkswagen met de ID.2. Waarom die auto ook kans maakt om populair te worden, zie je in onderstaande video.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Volkswagen ID.7: Is dit het elektrische alternatief voor de Passat?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.