Autovisie
Autovisie Nieuws 2 mei 2021

Uitstel na uitstel voor Tesla’s gigafabriek in Duitsland

De nieuwe fabriek van Tesla in de buurt van Berlijn kan waarschijnlijk pas eind januari volgend jaar gaan produceren. Dat meldt het Duitse vakblad Automobilwoche op basis van ingewijden. Daarmee zou de grote fabriek voor elektrische auto’s en accu’s extra vertraging oplopen.

Volgens Automobilwoche zou Tesla-topman Elon Musk het team dat de leiding heeft over de fabriek, zes maanden langer hebben gegeven om alles voor te bereiden. Het bedrijf wacht ook nog op toestemming van de lokale autoriteiten, aangezien Tesla de oorspronkelijke vergunningaanvraag voor de fabriek nog wat heeft gewijzigd.

Tesla haalt eind 2020 niet

De Amerikaanse autofabrikant heeft nog niet op het bericht gereageerd. Een kleine week geleden stelde Tesla nog dat het op schema lag om in Berlijn voor het eind van dit jaar met de autoproductie te beginnen. Dat kwam eigenlijk al neer op een vertraging. Een paar weken daarvoor zei het bedrijf dat de fabriek in juli klaar zou zijn.

Topman Elon Musk heeft gezegd dat de gigafabriek bij Berlijn de grootste productielocatie voor batterijen ter wereld kan gaan worden. De locatie komt te staan in Grünheide ten zuidoosten van Berlijn, in de deelstaat Brandenburg. Tesla heeft een forse subsidie toegezegd gekregen van de Duitse overheid voor de fabriek. Maar met de bouw zijn ook miljarden dollars aan kosten gemoeid.

Tesla Gigafactory in aanbouw 2021 april Berlijn

Protesten en slangen

Het zit Tesla niet mee in Duitsland. Eerder moest de bouw van de fabriek namelijk al stoppen omdat het bedrijf onvoldoende gedaan zou hebben om beschermde slangen- en hagedissensoorten in het bosrijke gebied veilig te stellen. Omwonenden protesten ook nog steeds tegen de komst van de fabriek. Ze zijn tegen de benodigde boskap en vrezen voor permanente geluidsoverlast.

Reageer op artikel:
Uitstel na uitstel voor Tesla’s gigafabriek in Duitsland
Sluiten