Autovisie
Autovisie Nieuws 12 okt 2015

Tesla-fan maakt animatievideo als ode aan elektromerk

Tesla houdt de gemoederen bezig. Uit het niets stampte Elon Musk in korte tijd een miljoenenbedrijf uit de grond. Filmmaker Sam O’Hare brengt in deze video een ode aan het merk.

Het Pixar-achtige fragment laat een insect zien met een lichtgevend achterwerk dat aan het einde van z’n latijn is. Door een weggegooide 9V-batterij krijgt het zespotige beestje nieuwe energie en activeert het de rest van z’n omgeving. Een legioen van vuurvliegjes vormen uiteindelijk een Tesla Model S, met een verlaten tankstation als decor, dat staat voor conventionele ‘ouderwetse’ verbrandingsmotoren.

“Ieder riethalmpje moest in een 3D-programma getekend en geanimeerd worden”

Filmmaker Sam O’Hare produceerde deze volledig geanimeerde video om een ode te brengen aan Tesla. Samen met een zevenkoppig team animeerde hij de volledige video. Een hels karwei, want ieder riethalmpje moest in een 3D-programma getekend en geanimeerd worden. Dan hebben we het nog niet eens over de fijne bewegingen die het kleine vliegje maakt.

Door een compleet andere route te kiezen in het maken van auto’s, opent Tesla zich voor een nieuwe groep liefhebbers – techliefhebbers – die daarvoor misschien nooit wat met auto’s hadden. Kijk naar de presentatie van onlangs de Model X en de overeenkomsten daarvan met een keynote van Apple. Daarbij lijkt het distributienetwerk, zonder tussenkomst van een dealer, veel meer op dat van Apple dan op dat van andere autofabrikanten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.