Autovisie
Autovisie Nieuws 20 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Tesla wil enorme aanbetaling voor nieuwe Roadster

Hey, psst… Tesla Roadster kopen? Dat kan, want de elektrische sportwagen is per direct ook in Nederland te bestellen. Je moet alleen wel bereid zijn een enorme aanbetaling te doen.

tes-5

Dat lijkt ons best een obstakel. Want stel nou dat je een gelimiteerde Tesla Roadster Founders-serie wilt hebben, dan moet je nu gelijk 4000 euro overmaken en binnen tien dagen nog eens 211.000 euro! En die 215.000 euro ben je de komende paar jaar gewoon kwijt, want de Roadster gaat pas in 2020 in productie. Al weet je dat bij Tesla natuurlijk nooit helemaal precies.

Ruim veertig mille

Wat een ‘gewone’ Roadster kost, is niet nog niet bekend, maar het zal in ieder geval minder zijn dan 215.000 euro. De 10.000 Nm sterke elektrische supercar (zo mogen we hem toch wel noemen) is al te reserveren. Tesla wil in dat geval 4000 euro nu en 39.000 euro binnen tien dagen. Je betaalt de ontwikkelingskosten deels vooruit, zullen we maar zeggen.

Top van 400 km/h

Hoe dan ook, kopers die ergens in de toekomst een Roadster in ontvangst mogen nemen, hebben absoluut iets speciaals. De vierwielaangedreven Tesla sprint in ongeveer 2,1 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt een topsnelheid van ruim 400 km/h. Daarbij claimt de fabrikant dat er genoeg ‘peut’ is voor een actieradius van 1000 kilometer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.