Remco Slump
Remco Slump Nieuws 24 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Tesla Cybertruck gereserveerd? Dan moet je nu nog vijf jaar wachten

Nou, nou. Poe, poe. Tesla is eindelijk begonnen met de productie van de Cybertruck, maar liefst vijf jaar (!) na de onthulling van de controversieel gestileerde pick-up. Maar dat betekent niet dat je de Tesla Cybertruck nu snel zult krijgen als je er een hebt gereserveerd.

Naar verluidt heeft Tesla bijna 2 miljoen reserveringen voor zijn elektrische truck. Dat zegt weinig, overigens, want een reservering kon je krijgen na betaling van 100 euro, dus er zullen ongetwijfeld heel veel mensen afhaken.

Vijf jaar wachten op Tesla Cybertruck

Maar stel dat wél alle houders van een preorder op hun Tesla Cybertruck zitten te wachten, dan kan dat wachten oplopen tot vijf jaar. In het meest optimistische geval bouwt Tesla vanaf 2024 tussen de 250.000 en 500.000 pick-ups per jaar.

Tesla start eindelijk de productie van de Cybertruck, dit kan je verwachten

De Tesla Cybertruck komt in een druk marktsegment terecht, waarin de Ford F-150 Lightning voorlopig de dienst uitmaakt en ook de Chevrolet Silverado EV, GMC Hummer EV en Rivian R1T actief zijn. Dodge en GMC hebben ook al elektrische pick-ups aangekondigd.

Tesla Cybertruck
(Afbeelding: Tesla)

Europese toekomst is erg onduidelijk

Tesla denkt nog dit jaar de eerste exemplaren van de Cybertruck uit te leveren. Eerst aan Amerikaanse klanten, natuurlijk. Hoe het met een mogelijke Europese toekomst voor het model zit, is wat onduidelijk.

Dit is hoe we weten dat Tesla zich zorgen begint te maken

Europeanen konden heel kort op de website van Tesla een reservering plaatsen, maar die mogelijkheid verdween snel weer. Als je nu op de wegpagina kijkt, staat er alleen een nieuwsbriefknop waarop je kunt drukken.

Minder strenge eisen aan pick-ups

Typisch Tesla is hoe vaag de fabrikant erover doet. We weten gewoon niet zeker of de Cybertruck ooit naar Europa komt. Een paar jaar geleden heeft Elon Musk gezegd van niet, omdat de pick-up niet aan Europese regels voldoet. Tesla zou met een kleinere versie komen, was het verhaal.

‘Nu komen zelfrijdende Tesla’s écht’, roept Elon Musk voor de zoveelste keer

In de Verenigde Staten gelden minder strenge veiligheidseisen voor pick-ups. Ze worden geklassificeerd als lichte trucks en dat is eigenlijk een maas in de wet, want de Ford F-150, Chevrolet Silverado en Ram 1500 zijn in Amerika de populairste personenauto’s die er zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.