Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 12 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla-baas Elon Musk maar nét de rijkste man ter wereld

Volgens dataorganisatie Bloomberg is Tesla-baas Elon Musk weer de allerrijkste persoon ter wereld. De Zuid-Afrikaanse-Canadese-Amerikaan laat de oprichter van Amazon, Jeffrey Bezos, maar net achter zich.

Het vermogen van de twee ligt afgerond allebei op 194 miljard dollar (165 miljard euro). Toch staat Bezos met 100 miljoen dollar minder op plek twee.

Elon Musk rijkste persoon door slechte cijfers Amazon

Waar Elon Musk de afgelopen periode zijn vermogen zag stijgen door de goede maanden bij Tesla nam het vermogen van Jeffrey Bezos juist af. Vorige maand liep zijn vermogen terug met 6 miljard dollar.

De terugval had te maken met het dalen van de waarde van een Amazon-aandeel, dit omdat het kwartaalbericht van de webwinkel tegenviel. Daarnaast kreeg het bedrijf een forse boete in Luxemburg.

Tesla groeit hard door aandacht voor klimaat

Tesla groeide daarentegen afgelopen maand sterk. De toenemende aandacht voor het klimaat is een van de redenen waarom Elon Musk net even iets rijker werd. Daarnaast is Joe Biden erg positief ingesteld ten opzichte van Tesla.

Elon Musk, Rijkste man ter wereld, Tesla
Een aanhanger van Joe Biden in een Model X. (Afbeelding: AFP)

Maar ook Elon Musk zelf heeft goede stappen gezet voor zijn vermogen. Ondanks het chiptekort in de autosector verdubbelde de omzet bij Tesla over het tweede kwartaal.

Iedereen kan binnenkort laden bij een Supercharger van Tesla

Hoewel Tesla dus hard groeit, is de verkoop van Tesla’s in China vorige maand ingestort. In juli leverde het merk slechts 8.600 auto’s uit in het land. Een maand eerder waren dit er nog meer dan 28.000.

Spannende investeringen

Desondanks lijkt de slechte maand in China de groei van Tesla en het vermogen van Elon Musk niet echt in de weg te staan en neemt het vertrouwen van aandeelhouders in Tesla toe. De ondernemer blijft echter een spraakmakend figuur met gekke investeringen en inventieve soms onhaalbare ideeën. Of hij zijn vermogen weet te behouden en  nog rijker kan worden zal de toekomst uitwijzen. ‘Bankrupt’ zal hij met al deze miljarden niet snel worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.