Autovisie
Autovisie Nieuws 16 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Terugroepactie BMW X3 en X4 voor ISOFIX

Wereldwijd moeten er 622.000 BMW X3’s en X4’en terug naar de dealer voor een reparatie aan het bevestigingssysteem voor kinderstoelen, Isofix. De onderste beugel kan beschadigd raken, waardoor het systeem niet meer goed functioneert.

De onderste beugel bevestigt de kinderstoel aan het chassis van de auto, waardoor de stoel stevig vast zit. Die beugel kan beschadigd raken door de enorm stevige bevestigingshaken van Isofix kinderstoelen. Het onderdeel wordt gebruikt in de X3, gebouwd tussen juli 2010 tot en met april 2016. Het onderdeel zit ook in de X4, gebouwd tussen maart 2014 en april 2016. In maart van dit jaar ontdekte een eigenaar het probleem, waarna de productie meteen is aangepast. Tot dusver zijn er nog geen ongevallen mee bekend, maar BMW neemt geen risico’s.

Nederland

Eigenaren van een auto met het probleem krijgen bericht van hun BMW-dealer. De oplossing is eenvoudig: er wordt een extra klem aan de beugel gelast, die ook vastzit aan het chassis van de auto. Zo is de veiligheid weer volledig gegarandeerd. In Nederland betreft het 5294 auto’s. “Alle eigenaren krijgen een brief thuis”, vertelt de woordvoerder van BMW Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.