Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 9 mei 2021

Terugblik op de week: het belangrijkste autonieuws

Het is zondag, een goed moment om terug te blikken op het belangrijkste autonieuws van deze week. Wat passeerde allemaal de revue?

Auto-industrie kan zich gaan opmaken voor zware tijd

Door de coronapandemie lag de productie in fabriek van autobouwers vorig jaar even stil. Dat blijkt achteraf een veel kleiner probleem, want door een wereldwijd tekort aan chips kunnen fabrikanten veel minder auto’s bouwen. Door de pandemie is er bovendien een enorme vraag naar elektrische apparaten met chips. Techgigant Intel liet begin deze week weten dat het tekort nog jaren kan duren.

Ook auto-industrie staat zware jaren te wachten

Genesis

Genesis komt naar Europa

Na jaren wikken en wegen is de kogel door de kerk: Genesis komt naar Europa. Deze zomer arriveren de eerste modellen van het luxemerk van Hyundai. De fabrikant trapt af met de G80 en GV80. Uiteraard verschijnen er ook auto’s op het E-GMP-platform, bekend van de Hyundai Ioniq 5 en Kia EV6.

Officieel: luxemerk van Hyundai komt deze zomer naar Europa

Review: Volkswagen Golf R

We mochten deze week op pad met misschien wel de spannendste Volkswagen in jaren: de nieuwe Golf R. Waarom? Hij heeft een heuse Nürburgring-modus. En dus is er eigenlijk maar één plek waar je die auto kunt testen. Juist, we vertrokken (met een negatieve PCR-test op zak) naar Duitsland om de nieuwe Golf R uitgebreid aan de tand te voelen. Het resultaat zie je via onderstaande link.

Met de ‘R’ van Ringtool: de Volkswagen Golf R (2021) – Review

Volkswagen Golf R

Eindelijk: Skoda onthult de Fabia

De PR-afdeling van Skoda was de afgelopen weken druk bezig om de spanning op te bouwen rondom de onthulling van de nieuwe Fabia. Deze week was ‘t eindelijk zover en trok men het doek van de compacte Tsjech. Denk je dat ‘t een simpele kopie is van de Volkswagen Polo? Fout! Skoda geeft ‘m namelijk een heel eigen karakter. Hieronder zie je hoe-ie smoelt!

Skoda Fabia verloochent zijn afkomst niet

Skoda Fabia 2022

Ferrari heeft een verrassing

We wisten al een tijdje wat Ferrari deze week uit de hoge hoed zou trekken. Alhoewel, dat dachten we. Want het liet niet de 812 GTO, maar Competizione zien. Die naam hadden we niet helemaal zien aankomen. In onderstaand bericht lees je wat er zo bijzonder aan die nieuwe supercar is.

Ferrari heeft toch een grote verrassing voor 812 ‘GTO’

Review: Hyundai Ioniq 5

De fonkelnieuwe en hete Hyundai Ioniq 5 verschijnt deze zomer pas, maar er reed deze week al een prototype in Nederland rond. Daar mocht Autovisie uiteraard snel kennis mee maken. Onze eerste ervaring deelden we ook direct met jullie, via een video. Benieuwd naar onze rijdende impressie? Kijk hieronder verder!

Door de Ioniq 5 kijkt iedereen nu naar Hyundai – Review

NASCAR wil het racen verbeteren

Na een ontwikkelingsproces van drie jaar presenteerde NASCAR, de populaire raceklasse in de Verenigde Staten, deze week de langverwachte Next Gen-auto’s. Toyota, Chevrolet en Ford hebben afgelopen woensdag de doeken van de nieuwe snelheidsmachines gehaald die volgend jaar op de Amerikaanse ovals het gevecht aan zullen gaan. Allemaal met als doel om de sport dichter bij haar roots te brengen.

Met deze Next Gen-auto’s wil NASCAR het racen verbeteren

Uiteraard was er deze week meer autonieuws, van een dikke door Brabus aangepakte Mercedes-AMG E-Klasse en de nieuwe auto van taxiservice Uber. Het laatste nieuws vind je op Autovisie.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Terugblik op de week: het belangrijkste autonieuws
Sluiten