Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 10 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Tech-impuls voor Ferrari door aanstellen nieuwe CEO

Ferrari heeft na zes maanden een nieuwe CEO gevonden: Benedetto Vigna. De nieuwe topman zal voor een tech-impuls bij de beroemde fabrikant zorgen.

Vigna komt namelijk over van STMicroelectronics, waar hij momenteel de afdeling ‘Analog, MEMS (Micro-electromechanical Systems) and Sensors’ leidt. Een man uit de tech-industrie dus, en da’s niet zonder reden. Ferrari zegt graag stappen te maken op dat gebied, om ‘de toepassing van volgende generatie technologieën te versnellen’.

Bekend in de autowereld

De Italiaanse Vigna klinkt daarvoor als de juiste man. Niet alleen leidt hij momenteel de zojuist genoemde afdeling binnen STMicroelectronics, maar richtte hij die afdeling jaren geleden ook zelf op. Ook is Vigna geen onbekende voor en in de auto-industrie, want hij en zijn afdeling waren en zijn ook actief in de automotive. Bovendien is zijn sector nu van levensbelang voor de industrie, gezien het enorme tekort aan microchips.

Ferrari 812 Competizione

Het betekent dat bestuursvoorzitter John Elkann zijn taak als interim-CEO kan neerleggen. Hij nam eind vorig jaar het stokje over van Louis Camilleri, die destijds plotseling stopte bij Ferrari wegens persoonlijke redenen.

Ferrari zonder CEO na opstappen Camilleri

Spannende tijd voor Ferrari

“We zijn verheugd Benedetto Vigna te verwelkomen als de nieuwe CEO van Ferrari”, zo schrijft Elkann. “Zijn diepgaande kennis van de technologieën zullen Ferrari en ons unieke verhaal van passie en prestaties verder versterken in het spannende tijdperk dat voor ons ligt.” De autobouwer kan zich onder Vigna inderdaad gaan opmaken voor een spannende tijd. Niet alleen laat de autobouwer binnen afzienbare tijd een SUV zien, ook heeft het onlangs de komst van een volledig elektrisch model aangekondigd. Die auto moet in 2025 op de markt verschijnen.

Drie nieuwe Ferrari’s onderweg, elektrisch model in 2025

Spannende tijden dus, ook voor de nieuwe CEO die zegt vereerd te zijn voor Ferrari te mogen werken. “Ik zal het doen met een diep verantwoordelijkheidsgevoel voor de buitengewone prestaties en capaciteiten van de mannen en vrouwen bij Ferrari, voor alle belanghebbenden van het merk en voor iedereen die zo gepassioneerd over Ferrari is.”

Ferrari Purosangue, SUV, Motor, V12
Illustratie door Schulte Design. (Illustratie: Schulte Design)

Benedetto Vigna kan zich nog even voorbereiden op zijn nieuwe baan, want hij start per 1 september bij Ferrari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Tech-impuls voor Ferrari door aanstellen nieuwe CEO
Sluiten