Autovisie
Autovisie Nieuws 18 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Te veel van het goede: kleine auto’s met enorme motoren

Kleine, lichte autootjes met een vette motor erin, zo zien wij het graag. Maar ook hierin geldt: overdaad schaadt. Sommige mensen hebben hier echter maling aan en proppen hun kleine bolides tot de nok toe vol met pk’s. Vaak is dit funest voor de afstelling of het bochtenwerk van de wagen, maar hard gaan is het enige dat telt voor de tuners.

Golf GTI W12-650

Een hobbyproject van de Volkswagen Group. Ze waren benieuwd wat er zou gebeuren als je een normaal Golfje ontdoet van zijn eigen kleren en hem aankleedt met de remmen van een Audi RS4, de W12-motor van een Bentley Continental GT, de achteras van een Lamborghini Gallardo en het chassis dat grotendeels overeenkomt met dat van een Audi R8. Het resultaat? Een allesverslindend monster met 650 paardenkrachten onder de motorkap. Meer dan twee keer zoveel als de sterkste Golf die we nu kennen. Volkswagen maakte er maar eentje van, en dat is misschien maar goed ook.

Fiat 500 met een Lamborghini-hart

Deze oude 500 lijkt nauwelijks meer op het origineel. Het eens zo brave motortje is namelijk vervangen door het 580 pk sterke hart van een Lamborghini Murcielago. De tuners van Oemmedi hadden in de standaard Fiat-carrosserie niet de ruimte om dit bakbeest kwijt te kunnen, dus voorzagen ze het wagentje van een paar dikke zwembanden.

Mini met 3500 pk

MINI_V18_bigVoor het Goodwood-Festival wilden een paar enthousiastelingen een 3500 pk sterke V16-vrachtwagenmotor van Cummins in een Mini proppen. Dit bleek erg lastig, dus kwamen ze met een simpele oplossing. Ze plempten ‘m er gewoon bovenop. De ruggengraat van het karretje kon hier bepaald niet om lachen. Dus bleef het bij decoratief tunen, want rijden deed het ding niet meer. De festivalgangers waren desondanks erg onder de indruk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.