Remco Slump
Remco Slump Nieuws 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb je te veel geld, maar te weinig smaak? Dan is deze Dartz voor jou

Ho! Laten we de monsterlijke SUV wel even bij zijn volledige naam noemen: Dartz Prombron The Dictactor Aladeen Edition MMXXII. Dat klinkt als een ode aan Xi Jinping, Vladimir Poetin en Kim Jong-un, maar gelukkig is het iets veel onschuldigers.

De Britse acteur Sacha Baron Cohen schopt graag tegen schenen. Dat deed hij in Borat, Brüno én in The Dictactor, een satirische komedie uit 2012, die de draak steekt met dictatoriale regimes. De film werd niet goed ontvangen, maar was in de bioscopen redelijk succesvol.

Dartz Prombron van dictator Admiral General Aladeen

In The Dictator rijdt Admiral General Aladeen, gespeeld door Baron Cohen, in een goudkleurige Dartz Prombon. En omdat het nu tien jaar geleden is dat de film uitkwam, bouwt Dartz tien speciale The Dictator-edities.

Dartz monteert stuur van bijna 30 mille

Tien speciale edities op basis van Mercedes-Maybach GLS

Naar verluidt heeft de Letse fabrikant eerder al zeven replica’s van de filmauto’s geproduceerd, waarvan de laatste vorig jaar werd geveild. Die waren gebaseerd op de Hummer H2. Deze nieuwe speciale uitvoering is onderhuids een Mercedes-Maybach GLS.

Dartz Prombron
(Afbeelding: Dartz)

Twinturbo Mercedes-V8 met 800 pk en 1000 Nm koppel

Dat betekent dat de Prombron The Dictactor Aladeen Edition MMXXII een 4,0-liter twinturbo V8 heeft, die door Dartz is gekieteld tot een vermogen van 801 pk en 1000 Nm koppel. Dat moet ook wel, want de duurste Prombron weegt meer dan 3000 kilo.

Voor 250.000 euro koop je volledige bepantsering

Je kunt hem bestellen voor 750.000 euro, dan krijg je de ‘gewone’ versie, die zo’n 2,2 ton weegt. Tel je 250.000 euro meer neer, dan koop je de volledig gepantserde variant, die bestand is tegen machinegeweervuur en (optioneel) tegen granaten en mijnen.

Dartz Black Alligator: Pantserwagen voor in de P.C.

De hele carrosserie omhuld met een laagje bladgoud

Weet je echt van gekkigheid niet meer wat je met je geld moet doen, dan heeft Dartz nog een onweerstaanbare optie voor je. Voor waarschijnlijk enkele tonnen kun je de koets van de Prombron uit laten voeren met een laagje bladgoud erop. Dat is nog eens wat anders dan een wrapje folie eromheen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.