Autovisie
Autovisie Nieuws 18 dec 2015

Te koop: Unieke Ferrari 330 Shooting Brake van Jay Kay

De ex van Jay Kay is te koop. En dan hebben we het niet over Heidi Klum, maar over zijn Ferrari 330 Shooting Brake uit 1965. De prijs is uiteraard op aanvraag, dus zal de goudgroene ‘stationwagon’ geen koopje zijn.

Chassisnummer 7963 begon zijn leven als een ‘gewone’ 330 GT, die Ferrari afleverde aan een Belgische dealer. De auto werd verkocht aan Luigi Chinetti jr., zoon van de bekende Amerikaanse Ferrari-importeur en coureur.

Hij stuurde de Ferrari naar Italië, waar de carrosseriebouwer Vignale de 330 GT omtoverde tot een shooting brake. Fredo Vignale overzag de bouw van de unieke sportwagen persoonlijk. Het zou zijn laatste project zijn voor zijn dood in 1969.

“Fredo Vignale overzag de bouw van de unieke sportwagen persoonlijk”

De enige elementen van het oorspronkelijke ontwerp die behouden zijn gebleven, zijn de voorruit en de deuren. Vignale onthulde de 330 Shooting Brake op de vijftigste autoshow van Turijn in 1968. Daarna werd de Ferrari naar de Verenigde Staten verscheept.

Chinetti hield de auto tot 1996, toen hij hem verkocht aan een Fransman. Die liet de 330 Shooting Brake veilen in 2006, waarna de Ferrari in handen kwam van Jay Kay, frontman van Jamiroquai en een bekend autoverzamelaar.

De 330 Shooting Brake is uitgevoerd in Verde Metalizzatto met een goudkleurig dak. Onder de motorkap ligt een 4,0 liter V12, die zijn vermogen van 300 pk via een handgeschakelde vijfbak aan de achterwielen doorgeeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.