Autovisie
Autovisie Nieuws 24 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Te koop: Lamborghini Miura uit The Italian Job

In de legendarische openingsscène van The Italian Job rijdt een oranje Lamborghini Miura door de Italiaanse Alpen. Deze oranje Lamborghini Miura om precies te zijn, want hij is te koop bij het Britse Cheshire Classic Cars.

De auto is een Lamborghini Miura P400 uit 1968 in de kleur Arancio Miura. Chassisnummer 3586 werd in 1969 drie dagen lang gebruikt om de beginscène van The Italian Job te filmen op de Grote Sint-Bernhardpas tussen Zwitserland en Italië. Voor de shots waarin de Miura door een bulldozer in een ravijn wordt geschoven, gebruikten de filmmakers een al beschadigd exemplaar in dezelfde oranje kleur als deze Lamborghini.

“In 2011 heeft de wagen een nieuwe motor gekregen, maar de originele twaalfcilinder zit er nog bij”

Sinds 1968 – chassisnummer 3586 rolde op 2 juli van dat jaar de fabriek uit – heeft deze Miura vijf eigenaren gehad en 19.000 km gereden. De Lamborghini is een P400 van de tweede serie, wat betekent dat hij een stijver chassis heeft dan modellen uit de eerste serie. In 2011 heeft de wagen een nieuwe motor gekregen (in het originele blok zat een haarscheur), maar de originele twaalfcilinder zit nog bij de auto. Ook kreeg de Lamborghini in hetzelfde jaar een nieuw laagje verf.

Van de Miura P400 zijn tussen 1966 en 1969 slechts 275 exemplaren gemaakt. Zijn 3,9 liter dwarsgeplaatste V12 produceert 350 pk en geeft zijn vermogen via een handgeschakelde vijfbak door naar de achterwielen. De Lamborghini kon in 6,7 seconden van stilstand naar 100 km/h sprinten en hield het pas bij 280 km/h voor gezien. Deze Italian Job-Miura is gezien zijn filmsterstatus niet bijzonder duur overigens (althans, in vergelijking met andere Miura’s). De verkoper vraagt er 1,4 miljoen euro voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.