Autovisie
Autovisie Nieuws 17 aug 2015

Te koop: de beste Formule 1-bochten op slotraceformaat

Heeft er nog iemand ruimte in zijn mannengrot? Want deze enorme, door voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle ontworpen Scalextric-baan zoekt nog een plekje. Hoewel, plekje…

Plek, kunnen we beter zeggen, want dit fantastische slotracecircuit bestaat uit niet minder dan 177 onderdelen. De baan heeft een lengte van 45 meter en kronkelt zich in 44 bochten van start naar finish.

Brundle heeft de omloop ontworpen voor Hornby Hobbies. “Het team daagde me uit om mijn droomcircuit te tekenen, waarbij ik gebruik moest maken van baansecties uit het Formule 1-seizoen van 2015.”

“De baan kronkelt zich in 44 bochten van start naar finish”

“Ik wilde graag dat het circuit een achtvorm zou krijgen”, aldus Brundle, “zoals het geliefde Suzuka.” Verder reeg hij de meest wonderlijke bochtencombinaties aaneen, zoals de Senna-S (Interlagos) die overgaat in Copse (Silverstone) en Casino (Monaco) die uitmondt in Eau Rouge (Spa-Francorchamps).

Brundle’s creatie gaat op 29 augustus onder de hamer bij Classic Car Auctions op CarFest South in het Britse Hampshire. De opbrengst gaat naar het goede doel, maar wat die ongeveer gaat zijn, laat het veilinghuis in het midden.