Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 7 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Van deze 5 automerken worden de meeste tattoos gezet

Tattoos, ze zijn er in allerlei soorten en maten. Dat autoliefhebbers hun favoriete merk tatoeëren, is op zich niet gek. Toch verschijnen sommige merken wel opvallend vaak op de arm, rug of het been van een persoon.

Zutobi deed onderzoek naar hoeveel elk merk getatoeëerd is en stelt aan de hand van Instagram-posts een top 20 meest getatoeëerde automerken samen. Het gaat hier niet enkel om logo’s, maar ook om modellen van de fabrikanten.

1. Volkswagen

Met stip op nummer 1 staat Volkswagen. Op Instagram zijn meer dan 6000 foto’s van tattoos geplaatst met ‘#Volkswagen’.

2. Tesla

Het jonge merk Tesla staat op plek twee met 3284 Instagram posts. Dit kan echter ook komen door het feit dat Nikola Tesla veel wordt getatoeëerd. De Kroaat is uitvinder van de wisselstroomgenerator, en wordt gezien als een van de belangrijkste uitvinders uit de geschiedenis.

3. Jeep

Jeep is zo’n 300 keer minder als tattoo op een lichaam gezet dan Tesla. Opvallend is dat veel merken in dit lijstje Amerikaanse roots hebben.

4. Pontiac

Ook Pontiac wordt vaak getatoeëerd. Zutobi vond bijna 2100 Instagram-posts met tattoos van het merk.

5. Cadillac

Nog een Amerikaans merk: Cadillac. Ook deze fabrikant staat meer dan 2000 keer op het lichaam van een liefhebber getatoeëerd.

Volledige lijst populairste automerken voor tattoos

Zutobi selecteerde in totaal 20 merken. Opvallend is om te zien dat het budgetmerk Tata op plek 7 staat van meest getatoeëerde automerken. Ook Veritas is opmerkelijk vaak getatoeëerd, waarschijnlijk komt dit omdat ‘veritas’ in de Romeinse mythologie ‘waarheid’ betekent. Weinig mensen kennen namelijk het oorspronkelijk oud West-Duitse merk.

(Afbeelding: Zutobi)

Deze occasion wil je: Renault 5 Alpine Turbo, een van de pioneers van de turbotechniek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.