Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 1 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuw systeem Nissan moet hittedoden in auto voorkomen

In de Verenigde Staten alleen al zijn dit jaar 29 kinderen overleden nadat ze werden achtergelaten in een hete auto. Nissan introduceert daarom Rear Door Alert: een nieuw veiligheidssysteem dat de bestuurder eraan herinnert om op de achterbank te kijken voordat hij of zij uitstapt.

Volgens de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) overlijdt er gemiddeld genomen iedere tien dagen een kind in een hete auto in de Verenigde Staten. In 2017 zijn er 43 kinderen overleden, dit jaar tot nu toe al 29. De NHTSA meldt dat de zon het interieur van een auto zelfs bij een buitentemperatuur van 16 graden al kan opwarmen tot 43 graden. Een lichaamstemperatuur van 40 graden is dodelijk. De NHTSA is een campagne gestart om ouders te bewegen altijd op de achterbank te kijken. “Look before you lock”, aldus de organisatie.

Waarschuwingssignaal

Om het probleem aan te pakken, introduceert Nissan zijn nieuwe Rear Door Alert-systeem. Het wordt eerst leverbaar op de Pathfinder en waarschuwt de bestuurder om op de achterbank te kijken voordat hij of zij uitstapt. Ook houdt het in de gaten of één van de achterportieren is gebruikt. Is die geopend aan het begin van een reis, maar aan het eind niet nog een keer geopend voordat de auto op slot wordt gedaan, dan luidt er een waarschuwingssignaal. Het systeem wordt in de komende jaren geïntroduceerd op alle Amerikaanse Nissans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.