Autovisie
Autovisie Nieuws 1 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Suzuki Swift Sport Katana is exclusiever dan Bugatti Divo

Met een oplagecijfer van slechts 30 stuks is de Suzuki Swift Sport Katana exclusiever dan de Bugatti Divo, waarvan er veertig komen. Toch is de kans dat je de Japanse hot hatch tegenkomt vele malen groter dan de Franse hypercar.

Met dertig stuks wereldwijd is de snelle Suus natuurlijk een zeldzame verschijning, maar de complete oplage is voor de Nederlandse markt. Buiten ons land wordt de speciale editie namelijk niet aangeboden. De Bugatti Divo daarentegen wordt wereldwijd geleverd. Geen enkel exemplaar zal deze kant op komen, zoals het er nu naar uitziet. Bovendien, de Swift Sport Katana is al in productie, terwijl Bugatti de Divo nog volop aan het ontwikkelen is.

Motorfiets

De Swift Sport Katana is een speciale uitvoering. Hij draagt de naam van een legendarische Suzuki-motorfiets die in 1981 op de markt verscheen en dit jaar in een nieuwe gedaante zal verschijnen. De tweewieler was destijds gespoten in zilvergrijs en zwart metallic. De vierwielige Katana komt er in beide kleuren. Op de koets is een striping aangebracht, die net als de grille in een contrasterende kleur is uitgevoerd. Suzuki levert de twee kleurstellingen in gelijke volumes. Van de zilverkleurige (Premium Silver Metallic genaamd) verschijnen er dus 15, van de zwarte uitvoering (Super Black Pearl) eveneens 15.

Instelbaar onderstel

De uitvoering onderscheidt zich verder door een verlaagd en instelbaar onderstel. Onder de motorkap is een veerpootbrug gemonteerd en onder de auto hangt een aangepast uitlaatsysteem. Binnenin levert Suzuki een interieur met lederen bekleding en een dikker sportstuurwiel. Voor de liefhebbers is er een optielijst met lichtgewicht 18 inch lichtmetalen OZ-velgen en Michelin Pilot Sport 4-banden. De dertig exemplaren zijn individueel genummerd. Welk serienummer de bewuste auto heeft, zie je op verschillende plekken in en op de auto terug, zoals boven de achterste raamstijl en in de bekleding van de voorstoelen.

Online te bestellen

Suzuki biedt de Swift Sport Katana via zijn eigen website aan. Het prijskaartje bedraagt € 28.999,-, waarmee de versie vier mille duurder is dan het reguliere model. De eerste kopers krijgen de auto nog deze maand afgeleverd.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Suzuki Swift Sport Katana is exclusiever dan Bugatti Divo
Sluiten