Autovisie
Autovisie Nieuws 31 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Suzuki Jimny valt nu al ten prooi aan tuners

Dat de nieuwe Suzuki Jimny gezien wordt als een te heet gewassen Mercedes-Benz G-Klasse, benadrukt tuner Wald International heel ‘subtiel’. De creatie op deze foto’s is namelijk gewoon een Jimny. En geen G-Klasse dus, zoals de platen doen vermoeden.

Populair

De Suzuki Jimny is mateloos populair. Niet alleen in Japan, maar ook in Europa. In het Verenigd Koninkrijk is de hele lichting voor 2019 al enige tijd uitverkocht. De Jimny is ook populair bij tuners. Wald International heeft zich al vergrepen aan de Jimny en behoorlijk uitgeleefd.

WALD Suzuki Jimny

Powerdome

Geen enkel onderdeel is origineel gelaten. De wielophanging is sterk verhoogd, de motorkap kreeg een powerdome met luchtinlaten, Wald installeerde speciale offroadbanden en bovenop het dak schittert zelfs een heuse spoiler. In januari 2019 is deze zwaar verbouwde Jimny te zien op de Tokyo Auto Salon. In de loop van 2019 wordt de kit daadwerkelijk te koop.

Creaties van DAMD

Liever een iets meer ingetogen Jimny? Tuner DAMD heeft twee kits ontwikkeld om de Jimny te laten lijken op een kleine Mercedes-Benz G-Klasse of een Land Rover Defender. De kit voor de G-Klasse heet DAMD Little G en voor de Defender-look bestel je de Little D-kit. Hieronder de foto’s. Meer weten over de Suzuki Jimny? In Autovisie Magazine nummer 26 2018 zetten we de Suzuki Jimny naast de nieuwe Mercedes-AMG G 63 in een uitgebreide reportage.

DAMD Little G – Suzuki Jimny

DAMD Little D – Suzuki Jimny

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.