Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 27 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Suzuki Ignis krijgt dikker SUV-sausje

De Suzuki Ignis heeft een facelift ondergaan. Daarmee is de micro-SUV een iets volwaardigere SUV geworden.

Suzuki bracht de eerste Ignis in 2001 op de markt. In 2016 veranderde de fabrikant het model al ingrijpend. Toen waren we erg te spreken over de Ignis als stadsautootje. Nu komt Suzuki met een vernieuwd model.

Milde facelift

Eigenlijk is de facelift op de Suzuki Ignis vrij mild. Zo is de horizontale chromen streep op de grille verdwenen en zijn er nu vier aparte U-vormige chromen exemplaren te zien tussen de koplampen. De mistlampen zijn meer omhoog geplaatst en staan nu los van de luchtopening centraal onderin, om de auto een robuuster uiterlijk te geven. Die luchtopening op de voorbumper is groter geworden en heeft een grijze ‘beschermplaat’ om het SUV-gevoel te benadrukken. Op de achterbumper zit zo’n zelfde plaat. De hybride aandrijflijn krijgt een sterker 10 Ah lithium-ion accupakket om de Ignis wat zuiniger te maken. Vanaf 1 mei wordt de facelift bij de dealers verwacht.

Suzuki Ignis

Twee segmenten

De Suzuki Ignis zit tussen twee segmenten in. Eigenlijk is het een stadsauto, maar hij is met zijn 3,70 meter weer zo groot dat de Ignis tegen het B-segment aan schuurt. Suzuki ziet zelf auto’s als de Fiat 500 en Opel Adam als concurrenten. Wij zijn echter van mening dat de Japanner meer vergeleken moet worden met de Fiat Panda en de Renault Twingo. Waarom? Ook dat zijn vijfdeurs auto’s met een hogere zitpositie, in tegenstelling tot de Adam en de 500.

Suzuki Ignis

Drie uitvoeringen

Iedere Ignis beschikt nu over de hybride aandrijflijn, en er zijn drie uitvoeringen te bestellen. Op dat gebied is er niets veranderd ten opzichte van het pre-faceliftmodel. Instappen doe je in de ‘comfort’. Deze beschikt onder meer over handmatig bediende airco, volledige led-verlichting rondom de auto, Bluetooth en een USB-aansluiting. Die uitvoering is er al vanaf 16.750 euro.

Ga je een stap hoger, kom je uit bij de ‘Select’. Deze krijgt onder meer stoelverwarming voor, een achteruitrijcamera, een 7-inch scherm met het multimediasysteem (met digitale radio, Apple Carplay en Android Auto) en een in twee delen verschuifbare en neerklapbare achterbank. Die is er vanaf 18.250 euro. Tegen meerprijs kun je deze ook als automaat en vierwielaangedreven variant bestellen.

Style

Het topmodel is er vanaf 19.750 euro. Deze Suzuki Ignis ‘Style’ heeft automatische airco, cruise control, navigatie, elektrische ramen achter en een pakket rij-assistentie erbij. Dat pakket bestaat uit rijbaanassistent, Dual Camera Brake Support en een noodremassistent.

De nieuwe Ignis staat in mei bij de dealer, bestellen kan per direct.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.