Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 6 dec 2016

Successtory Maserati gaat door

Feest in de Maserati-fabriek te Grugliasco, want in deze voormalige Bertone-fabriek is deze week de honderdduizendste auto van het merk Maserati van de band gerold. Een heuglijk feit voor de Italianen, aangezien de komst van juist deze fabriek voor recordverkoopcijfers zorgt.

9- Maserati Quattroporte - Autovisie.nl

De 100.000e Maserati uit Grugliasco is een Quattroporte, niet geheel toevallig bestemd voor een Chinese koper. De Chinese markt is een van de grootste afzetgebieden voor het befaamde Italiaanse merk. Overigens is de Verenigde Staten de belangrijkste verkoopmarkt, zo laat Alberto Catagionni, verkoopdirecteur wereldwijd, aan Autovisie weten.

Maserati Ghibli_q4_3Verdeling

Dat de Maserati met het speciale productienummer het topmodel Quattroporte is, is gewoon goede timing. Van de 100.000 eenheden zijn er namelijk zo’n 30.000 van het type Quattroporte. De overige 70.000 stuks zijn auto’s van het type Ghibli.

LEES OOK: ELEKTRISCHE MASERATI PAS IN 2020

maserati_levante_7Voor de wind

Het gaat voor de wind met Maserati. De autobouwer boekt recordjaar na recordjaar en hoopt dit jaar op een afzet van 40.000 stuks uit te komen. Voor komend jaar rekent de fabrikant op 75.000 eenheden, wanneer de levering van de Levante, Maserati’s SUV, goed op gang is. De producten komen uit drie fabrieken. De GranTurismo en GranCabrio worden tezamen in Modena geproduceerd. De Levante wordt in Turijn gemaakt en de Ghibli en Quattroporte dus in Grugliasco.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.