Autovisie
Autovisie Nieuws 13 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Subtiele opfrisbeurt Honda HR-V

Honda heeft de HR-V een subtiele opfrisbeurt gegeven. Belangrijkste kenmerk is de volledig verchroomde grille. Toch is er nog meer te melden over deze vernieuwde Japanse crossover.

Chroom

Honda past meer chroom toe. Op de achterklep is bijvoorbeeld een verchroomde strip geplaatst om de auto optisch breder te laten ogen. Honda installeert verder vernieuwde koplampen met standaard LED-dagrijverlichting. Voor de rest is het business as usual: nieuwe 17-inch lichtmetalen wielen en nieuwe exterieurkleuren.

Honda HR-V 2018 foto 1

Comfort

Honda heeft ook gekeken naar het comfort. De HR-V krijgt nieuw ontworpen voorstoelen, betere bekledingsstoffen en meer geluidsisolatie. Honda belooft in combinatie met Active Noise Cancellation meer stilte in het interieur. Alleen de duurdere modellen hebben dit systeem. Ook half lederen bekleding met dubbele stiknaden is een kenmerk van duurdere modellen.

Motoren

De vernieuwde Honda HR-V is vanaf oktober leverbaar. Je kan de crossover allereerst bestellen met een 130 pk sterke 1.5 i-VTEC benzinemotor. Begin 2019 voegt Honda nog een 1.5 VTEC turbomotor (182 pk) en een 1.6 i-DTEC dieselmotor (120 pk) aan het motorengamma toe.

Aantallen

Honda heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 233 exemplaren van de HR-V op kenteken gezet. Over heel 2017 ging dat om 386 exemplaren. Concurrenten van de Honda HR-V zijn auto’s als de Mazda CX-3. Peugeot 2008, Opel Crossland X en vele andere modellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.