Autovisie
Autovisie Nieuws 12 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Subtiel: Brabus geeft Mercedes-Maybach 900 pk!

“Brabus verfijnt de nieuwe Mercedes-Maybach”, schrijft de tuner in zijn persbericht. Ach ja, het is maar wat je verfijning vindt… Een 900 pk sterke 6,3 liter twinturbo V12 die Brabus aanduidt als Rocket 900 klinkt in ieder geval niet heel geraffineerd.

Hoewel, het zal ongetwijfeld een motor met twee gezichten zijn: een zijdezachte zoever bij normaal gebruik en een helse hooligan als het rechterpedaal vol naar beneden gaat. Er is immers niet alleen 900 pk voor handen, maar ook een monsterlijk koppel van 1500 Nm. Dat betekent dat de Mercedes-Maybach, ondanks zijn gewicht van 2800 kg, in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/h gaat en door naar een topsnelheid van meer dan 350 km/h. Krankzinnig!

“Zo ordinair oogt zijn bodykit nou ook weer niet.”

Het mag daarom bijna een wonder heten dat Brabus vrij terughoudend is geweest met betrekking tot de uiterlijke wijzigingen. Vooruit, de Mercedes-Maybach is geen muurbloempje, maar zo ontzettend ordinair ogen zijn bodykit, zijn vier uitlaatpijpen en jetsers van 21 inch lichtmetalen wielen nou ook weer niet. Het interieur heeft op de persfoto’s wel een vleugje Jacobse en Van Es, maar ach… dat vinden Russische wapenhandelaren en Chinese maffiabazen vast het toppunt van goede smaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.