Autovisie
Autovisie Nieuws 24 jan 2019

Subaru onderbreekt Japanse productie

Nog zeker tot en met maandag ligt de productie in de Japanse fabriek van Subaru stil.

Subaru XV

Toeleverancier Hitachi Automotive Systems levert al enige tijd een defect component voor de elektronische stuurbekrachtiging aan, en dat dient in de productie van de modellen te worden verholpen. Zodra Hitachi een nieuw onderdeel heeft, gaat Subaru weer auto’s maken. Door de productiepauze ligt de bouw van de XV, Impreza en Forester stil. De wagens die sinds eind december zijn gemaakt, worden aangepast. De fabrikant overweegt een terugroepactie omdat het om 10.000 auto’s gaat die inmiddels zijn uitgeleverd.

LEES OOK: Subaru komt elk jaar met een nieuw model

Knipperen

Als een auto een defect onderdeel aan boord heeft, zal op het instrumentarium een lampje knipperen. Bovendien stuurt de auto zwaarder dan normaal. Subaru XV

Japan

Subaru bouwt zijn modellen op twee locaties in de wereld, in Japan en in de Verenigde Staten. Op jaarbasis verlaten meer dan een miljoen auto’s de twee productievestigingen, waarvan tweederde uit Japan komt. Dagelijks bouwt Subaru in zijn hoofdvestiging ongeveer 2.600 auto’s. De fabrikant heeft op zijn Japanse productielocatie maar één productielijn, die voor alle types (uitgezonderd BRZ) wordt gebruikt. De productiepauze kost het merk zo’n 20.000 auto’s.

Reageer op artikel:
Subaru onderbreekt Japanse productie
Sluiten