Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 1 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Strip show van Lotus SUV met minimaal 600 pk gestart

De eerste SUV van Lotus kunnen we op 29 maart voor het eerst in volle glorie aanschouwen. Dat laat Lotus zien met een zorgvuldig in elkaar gezette teaser die nog veel aan de verbeelding overlaat.

Teaser

Hieronder zie je de video waarin Lotus de datum bekend maakt. In deze filmische teaser kan je een aantal glimpen opvangen van het nieuwe model. Een heel duidelijk beeld krijg je er niet van dus je zult zog even geduld moeten hebben.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

SUV’s

Fabrikanten moeten er alles aan doen om overeind te blijven in de huidige automarkt. Om te overleven moeten er soms concessies gedaan worden. Kijk maar naar de trend van autofabrikanten die SUV’s op de markt brengen waarvan je dat in de eerste instantie niet zou verwachten. Denk aan Rolls Royce met de Cullinan, Ferrari met de Purosangue en ook Aston Martin met de DBX. Lotus, het merk dat we allemaal kennen van vederlichte sportauto’s zoals de Elise, onthult op 29 maart hun ‘Sports Utility Vehicle’. Het voertuig heeft de codenaam ‘Type 132’ toegewezen gekregen.

In 2020 schreven wij al over de plannen van Lotus om een SUV aan het gamma toe te voegen.

Lotus bouwt 760 pk elektrische SUV in China

Indrukwekkende prestaties

‘Type 132’ moet indrukwekkende prestaties leveren. Op diverse vlakken wel te verstaan. De auto zal  volledig elektrisch zijn en aangedreven worden door dubbele elektromotoren die samen tussen de 600 en 760 pk leveren. Daarmee schiet je van 0 naar 100 in een bescheiden 3 seconden. Toch kun je langer van de Lotus genieten want de maximale actieradius is 580 kilometer.

Het oorspronkelijke plan van Lotus was om de SUV te voorzien van een hybride aandrijflijn. Maar de tijden zijn veranderd zo is de vraag naar volledig elektrische auto’s flink gestegen. Met name in China waar de Lotus gebouwd zal worden en daarom is er toch voor gekozen om een volledig elektrische variant te maken.

Lotus-premium platform

Het Lotus-premium platform zal de basis vormen voor de SUV. Dit platform maak het mogelijk om accupakketten te gebruiken van 92 tot 120 kWh. Daarnaast zal de ‘Type 132’ gebruik maken van een 800-volt systeem dat hoge laadsnelheden mogelijk zal maken.

We kunnen ons vast opmaken voor de allereerste SUV van… Lotus

Wuhan

De SUV van het oer-Britse merk zal in elkaar worden gezet in het Chinese Wuhan. De fabriek in Norfolk zal alleen nog maar verantwoordelijk zijn voor de sportauto’s zoals de Emira.  Het merk laat voorlopig de sportauto’s nog niet links liggen gelukkig. Wel is het duidelijk dat de Emira de laatste Lotus zal zijn met een verbrandingsmotor. Daarna zal de legendarische sportwagenbouwer zich gaan focussen op volledig elektrische aandrijflijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.