Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 4 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Stichting Autopaspoort wil openheid autoverleden

Een onderhoudsgeschiedenis van een auto blijft vaak beperkt tot een stempel in een boekje. Stichting Autopaspoort wil dat daar verandering in komt. De stichting is een petitie begonnen voor meer openheid. Zo moet de onderhouds- en schadehistorie van iedere auto online beschikbaar worden voor consumenten.

Garage

In het autopaspoort moet niet alleen staan wanneer een auto een beurt heeft gehad, maar ook welke werkzaamheden er toen zijn uitgevoerd. Ook werkzaamheden die buiten het reguliere onderhoud gebeuren, kunnen op deze manier geregistreerd worden. Daarnaast moet het autopaspoort ook inzicht bieden in het schadeverleden van de auto: is er ooit schade geweest en hoe is dat gerepareerd? Zo wil Stichting Autopaspoort dat consumenten meer voorkennis hebben bij de aanschaf van een tweedehandsauto.

Vind jij dat het onderhouds- en schadeverleden van je auto publiek beschikbaar moet zijn? Laat het weten in de Poll onderaan dit artikel.

Digitaal

Stichting Autopaspoort wil alle data gaan bundelen en online beschikbaar maken. Zo wordt onderhoud niet langer alleen maar geregistreerd in het onderhoudsboekje, maar ook in de app. Ook als een auto niet bij de dealer onderhouden is, moeten facturen in het systeem gezet kunnen worden, zodat mogelijke kopers in elk geval kunnen zien wat er de afgelopen tijd gebeurd is. Meer informatie kun je vinden op de website van de stichting.

Moet het onderhouds- en schadeverleden van je auto openbaar beschikbaar zijn?

Ja

Nee

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.