Autovisie
Autovisie Nieuws 6 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Stevige prijzen voor Peugeot 508 First Edition

Wie als eerste in een nieuwe Peugeot 508 wil rijden, moet daar stevig voor betalen. Peugeot heeft namelijk de prijzen van de First Edition bekendgemaakt en die zijn niet mis.

Rood of blauw

Veel keuze heb je niet als je als een van de eersten in een nieuwe Peugeot 508 wilt rijden. Je kunt namelijk alleen kiezen uit twee kleuren, rood of blauw. Die kleur bepaalt bovendien ook nog welke motor je krijgt, want de rode wordt alleen geleverd met de 225 pk sterke 1,6 liter turbomotor en de blauwe heeft altijd de 2,0 liter dieselmotor met 180 pk. Beide motoren worden standaard gekoppeld aan de nieuwe achttrapsautomaat. En wat dat kost? Peugeot rekent 57.990 euro voor de benzineversie en 57.840 euro voor de diesel.

First Edition

Natuurlijk krijg je voor dat geld wel alle mogelijke luxe die je maar op een Peugeot 508 kunt krijgen. Zo zit je op stoelen die bekleed zijn met een combinatie van alcantara en leer en die afgewerkt zijn met koperkleurige stiksels. Adaptieve cruise control, een rijbaanassistent, adaptieve dempers, night vision, een 10 inch groot infotainmentsysteem en een audiosysteem van Focal behoren ook tot de standaarduitrusting van de auto. Verder onderscheidt de First Edition zich ten opzichte van de normale GT door andere 19 inch lichtmetalen wielen en een zwarte grille. De benzinevariant heeft overigens nog een optie ten opzichte van de dieselversie: een panoramisch schuifdak.

Nu te bestellen

De Peugeot 508 First Edition is nu te bestellen en dit zal ook de serie zijn die als eerste geproduceerd zal gaan worden. Wil je de auto eerst in het echt zien? Op 8 maart opent de Autosalon van Genève zijn deuren voor het publiek. Daar beleeft de nieuwe 508 zijn publieksdebuut.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.