Autovisie
Autovisie Nieuws 14 aug 2018

SSC Tuatara is eindelijk klaar

Dat heeft even geduurd. Al in 2011 onthulde het Amerikaanse Shelby Super Cars (SSC) de Tuatara in Pebble Beach in Californië. Daarna was het jaren stil rond de komst van deze nieuwe hypercar. Tot nu dan: want SSC North America – zoals het bedrijf tegenwoordig heet – heeft aangegeven dat het productiemodel volgende maand debuteert tijdens het auto-evenement in Pebble Beach.

SSC Tuatara

Ultimate Aero

De Tuatara is de opvolger van de SSC Ultimate Aero. Als afscheidseditie van dit model produceerde SSC in een oplage van vijf exemplaren de Ultimate Aero XT met een vanafprijs van 750.000 dollar. SSC installeerde in de Ultimate Aero XT de aandrijflijn van de Tuatara. Het motorvermogen van de 7,0-liter biturbo V8 kwam uit op 1.350 pk. Goed voor een 0-100-tijd van 2,65 seconden en een topsnelheid van 439 km/h.

Reptiel

De naam Tuatara is gebaseerd op een gelijknamig reptiel, in het Nederlands beter bekend als de brughagedis. Bijzonder aan dit reptiel is dat het DNA van de brughagedis een snellere moleculaire verandering heeft doorgemaakt dan bij enig ander gewerveld dier ooit is vastgesteld. Omdat de Tuatara een koolstofvezel structuur heeft vond SSC dit wel een toepasselijke naam.

Details

Tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance op 26 augustus verklapt SSC North America alle details over deze nieuwe generatie hypercar en maakt het bedrijf ook de prijsstelling bekend.

SSC Tuatara SSC Tuatara
Reageer op artikel:
SSC Tuatara is eindelijk klaar
Sluiten