Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 18 jun 2021

SsangYong komt ondanks financiële problemen met elektrische Korando

Het Koreaanse SsangYong komt later dit jaar nog met haar tweede elektrische SUV. De Korando e-Motion verschijnt dan op de Europese markt en moet de redding worden van het Koreaanse bedrijf, dat kampt met grote financiële onzekerheden.

SsangYong heeft de afgelopen tijd geleden onder lagere verkoopcijfers. Het werd ze zelfs even heet onder de voeten toen ze afgelopen december nog om surseance van betaling moesten vragen. De investeerders, het Indiase Mahindra & Mahindra, zeiden vorig jaar klaar te zijn met SsangYong. Waar enkele jaren geleden nog het vertrouwen in de Koreaanse divisie werd uitgesproken, werd eerder in 2020 aangegeven dat de financiële prestaties van de dochteronderneming onder de maat zijn. Investeringen in SsangYong zijn toen ook stopgezet. Mahindra & Mahindra had destijds 75% van de aandelen in handen. Zij waren de zoveelste eigenaar van het merk. Eerder was het 4×4-merk in handen van onder andere Daewoo, dat zelf ook failliet ging en in handen van General Motors kwam.

De redder in nood voor SsangYong

Dat SsangYong kampt met grote problemen, staat vast. Het bedrijf zelf steekt het ook niet onder stoelen en banken. “Het bedrijf heeft vastgesteld dat het als onderdeel van een toekomstige fusie en overname zelf de drijvende kracht moet worden achter dit nieuwe zelfreddingsplan. Centraal hierin staat een volledige stap om te voldoen aan de toekomstige eisen van de internationale auto markt”, laat de autofabrikant weten.

SsangYong Korando e-Motion

Om de toekomst van het bedrijf zeker te stellen, gaat SsangYong flink aan de slag om milieuvriendelijke auto’s te bouwen. Het bedrijf is op 14 juni met de productie gestart van de Korando e-Motion. Vorig jaar lieten ze al teasers zien van de elektrische SUV, nu kunnen we de EV later dit jaar, in augustus om precies te zijn, verwachten. De productie van de EV is vanwege de beperkte levering van halfgeleiders verhinderd, waardoor deze pas later op de Koreaanse markt komt.

SsangYong

Veel details over het eerste elektrische model van SsangYong maakt het niet bekend. Het lijkt wel duidelijk te zijn dat de Korando EV gebaseerd is op de Korando, die in 2019 verscheen. De elektrische variant was destijds al aangekondigd, maar stond op de planning voor afgelopen jaar. Naast de Korando heeft SsangYong momenteel de Tivoli en Rexton in het modellenpalet met een verbrandingsmotor.

En meteen door…

Naast de Korando e-Motion kondigt SsangYong meteen aan het proces van de tweede EV te versnellen. De J100, zoals de auto voorlopig heet, moet in 2022 op de markt verschijnen. Veel laten ze daarover nog niet los: “Het ontwerp van de J100 zal een nieuwe, moderne, authentieke SUV opleveren, met stijlkenmerken gebaseerd op SsangYongs designtaal om een ​​sterke en veilige SUV te creëren.”

SsangYong
Schetsen van de J100

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
SsangYong komt ondanks financiële problemen met elektrische Korando
Sluiten