Autovisie
Autovisie Nieuws 2 mrt 2016

Spyker C8 Preliator: Poging nummer zoveel!

Tja, wat moeten we hier nou van zeggen. Spyker is voor de zoveelste keer een soort van terug. En wel met een opgewarmde hap. Want waar kennen we deze C8 Preliator toch van?

Van Spykers eerdere oprispingen natuurlijk: de C8 Aileron en B6 Venator. De nieuwe C8 Preliator is qua uiterlijk een duidelijke ‘mashup’ van de twee en heeft daarbij nog steeds het klassiek ogende interieur dat ook de vroegere C8 Spyder al had.

“Voor de aandrijving zorgt weer een V8 van Audi, ditmaal een 525 pk sterke unit met supercharger”

Voor de aandrijving zorgt weer een V8 van Audi, ditmaal een 525 pk en 600 Nm sterke 4,2 liter unit met supercharger. De Spyker zou daarmee in 3,7 seconden naar 100 km/h moeten gaan en uiteindelijk bij een topsnelheid van 322 km/h buiten adem raken.

De C8 Preliator moet leverbaar worden met een handgeschakelde zesbak en een zestrapsautomaat van ZF. Spyker wil maximaal vijftig exemplaren bouwen en beweert er al vijftien verkocht te hebben. Later zou er een Spyder-versie moeten komen.

LEES OOK: VICTOR, DEZE DRIE HADDEN WE GRAAG GEZIEN…

Gezien de twijfelachtige historie van Spyker nemen wij dat alles met een flink pak zout, maar vooruit… misschien, heel misschien, logenstraft de Nederlandse sportwagenbouwer onze scepsis. Hoe dan ook, de C8 Preliator moet minimaal 324.900 euro kosten. Oef!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.