F1-kampioen Hamilton gaat Mercedes-AMG GT-RS ontwikkelen

Voor de onthulling van de nieuwe 585 pk sterke GT-R schakelde Mercedes-AMG niemand minder in dan regerend Formule 1-kampioen Lewis Hamilton. Maar een bijdrage heeft de duurbetaalde medewerker van Mercedes’ motorsportafdeling niet geleverd. “Nog niet”, voegt Hamilton daaraan toe.

autovisie.nl Mercedes AMG Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

In gesprek met Autovisie geeft coureur Hamilton aan dat hij graag zijn bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van Mercedes’ nieuwe sportwagen. Met de nu gepresenteerde GT-R heeft Hamilton al enige kilometers mogen rijden, maar toen de F1-kampioen achter het stuurwiel plaatsnam, zat het testwerk er voor de Mercedes-ingenieurs al op. “Ik heb nog adviezen gegeven, maar helaas was dit project toen al afgerond.”

‘In 2018 zou er een 1.400 pk sterke hypercar komen’

GT-RS

Hamiltons input zien we mogelijk volgend jaar terug in de overtreffende trap van de GT-R. Dan verschijnt de GT-RS. Wat de exacte bijdrage van Lewis Hamilton zal zijn, wordt nog niet verteld. Maar de F1-piloot is niet alleen van de rijbeleving en -dynamiek, zoals hij het zelf uitlegt: “Ik houd van design, niet specifiek voor auto’s zelfs. Ik ga altijd tot in het extreme om een auto aan te kleden. Mijn ultieme droom is om mijn eigen auto te ontwerpen. De prestaties zijn belangrijk, maar de looks ook. Het lijkt mij geweldig om het F1-gevoel op de weg te brengen. Er is niets wat in de buurt komt van een Formule 1-auto.”

Mercedes AMG le

LEES OOK: DE OVERTREFFENDE TRAP: MERCEDES-AMG GT R

Hypercar met 1400 pk

Nu wordt de GT-RS geen directe afstammeling van een Formule 1-racewagen, zoals de GT en GT-R dat evenmin zijn. Toch leeft een sportwagen met F1-techniek binnen Mercedes-AMG. In 2018 zou er een 1.400 pk sterke hypercar met F1-hybridetechniek in een oplage van 150 stuks moeten komen. Dat is tevens Hamiltons laatste jaar volgens zijn huidige contract bij Mercedes. Toeval? Lewis zegt tegen Autovisie nooit meer voor een andere F1-stal te zullen rijden of zelfs in een andere autosporttak deel te gaan nemen. Een prachtig afscheid wellicht.

Mercedes AMG