Autovisie
Autovisie Nieuws 15 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Speciale editie 488 Pista voor snelste Ferrari-klanten

Ferrari heeft geen moeite om de 488 Pista te verkopen, maar toch komt de Italiaanse autobouwer met een speciale uitvoering. Niet specifiek dus om de verkoop van het supersnelle V8-topmodel een boost te geven, maar om iets terug te doen voor de coureurs die de raceversie op basis van de 458 en 488 de afgelopen jaren tot een succes hebben gemaakt.

180214-car-ferrari-488-pista-piloti
Ferrari 488 Pista

De speciale editie heet 488 Pista Piloti ofwel circuit coureurs. Hij is technisch identiek aan de 488 Pista waarvan spoedig de eerste exemplaren zullen worden uitgeleverd. Het bijzondere karakter wordt gecreëerd door de ‘Tailor-Made’-divisie. De maatwerkafdeling van de Italiaanse sportwagenbouwer heeft voor de aankleding van de 488 Pista Piloti gekozen voor een achterspoiler in zwart, naakt carbon fiber, alcantara stoelbekleding en vloermatten van een speciaal materiaal. Voor de koetswerkkleur zijn vier tinten geselecteerd, die allemaal ene link met autosport hebben, te weten Argento Nürburgring, Nero Daytona, Blu Tour De France en Rosso Corsa. Op de flank staat het nummer 51 afgebeeld. Het is een verwijzing naar het startnummer van de winnende Ferrari in het WEC afgelopen jaar.

 

Ferrari-liefhebbers en -verzamelaars kunnen deze editie aan hun wensenlijstje toevoegen. Het is wachten op de veiling van het eerste exemplaar.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.