Autovisie
Autovisie Nieuws 18 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor Oktoberfest: BMW M3 in lederhosen

Nou is de associatie tussen autorijden en het Oktoberfest een gevaarlijke – ieder jaar wordt er in München meer dan 6 miljoen liter bier gedronken – maar BMW legt de link met deze speciale M3 toch.

De wagen wordt tijdens het Oktoberfest (19 september – 4 oktober) tentoongesteld bij BMW Welt en draagt de ‘Münchner Wirte’-uitdossing, die eerder op een BMW M1 Procar uit 1981 te zien was. Op de carrosserie van de M3 zijn onder meer het wapen van Beieren te zien, koorden in blauw en wit (de kleuren van de Zuid-Duitse deelstaat) en afbeeldingen van bekende gebouwen in München (het Olympisch Station, de ‘Siegestor’, de ‘Frauenkirche’ en het hoofdkantoor van BMW).

“De BMW M1 Procar haalt een top van 310 km/h, terwijl de M3 maximaal tot 280 km/h gaat”

Het ontwerp komt uit de pen van Walter Maurer, die vierendertig jaar geleden ook de livrei van de BMW M1 Procar ‘Münchner Wirte’ tekende en daarna de illustratie met de hand op de carrosserie van de racewagen schilderde. Volgens hem was het “verrassend eenvoudig” om het design te vertalen van de tweedeurs M1 naar de vierdeurs M3 sedan.

Die laatste wordt aangedreven door een 431 pk sterke zescilinder lijnmotor met twee turbo’s, waarmee de BMW in 4,1 seconden van stilstand naar 100 km/h sprint. De M1 Procar doet daar 0,4 seconden langer over, ook al produceert zijn atmosferische zes-in-lijn 470 pk. De racewagen haalt daarentegen een top van 310 km/h, terwijl de M3 maximaal 280 km/h gaat (met het optionele M Driver’s Package).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.