Autovisie
Autovisie Nieuws 15 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

SPANNENDE RACES OP GOODWOOD REVIVAL

Lord March z’n jaarlijkse race festijn Goodwood Revival, breekt kennelijk elk jaar nieuwe records. Deze keer kwamen er niet minder dan 149.000 enthousiastelingen naar zijn immense landgoed. Dick Schornagel doet verslag.

Om op en rond het beroemde circuit van Goodwood, te genieten van races met klassiekers op de baan, van antieke vliegtuigen op de grasbaan van het vliegveld daar omheen, en ook van vele airshows in de lucht. En toch vooral ook van elkaar. Want het is His Lordship’s wens dat eenieder zich houdt aan een elegante dresscode die inhoudt dat iedereen zich zoveel mogelijk kleedt in de sfeer van Goodwood in de jaren vijftig en zestig. En zoiets hoef je een welopgevoede Groot-Brit maar één keer te vragen en hij komt geheid in zijn keurige pak met stemmige das naar Goodwood terwijl de dames in hun eigen outfit de ambiance op dit unieke evenement nog zeker zo sterk verhogen. En ze komen massaal aanzetten in hun eigen ideale klassiekers die ook allemaal bij elkaar worden geparkeerd. Ook dáár valt nog heel veel te genieten. En voor wie dit nog niet genoeg is, nodigt Lord March ook nog een aantal van zijn vriendjes en vriendinnetjes uit om het spektakel van dichtbij te komen bekijken. En de heel erg getalenteerde karakters onder hen, mogen ook nog meedoen in een of meer wedstrijden naar hun keuze. Zo kun je op de velden en de paden in en rond de paddock mannen tegenkomen als Sir Stirling Moss, negenvoudig Le Mans winnaar Tom Kristensen, John Surtees, Giedo van der Garde, Derek Bell, de Nederlandse BMW Chief Designer Adrian van Hooydonk (in een BMW uiteraard), Jackie Oliver, Frank Stipler, Prins Leopold von Bayern, David Hart en Tiff Needell.

Afgezien van een enkele demo ronde (AC Cobra’s of Ford GT 40’s) waarbij het er voorzichtig aan toe gaat, wordt er door de heren (en een enkele dame) serieus in de vele wedstrijden van het weekendprogramma, hard geracet en valt er af en toe ook wel wat schade te betreuren. Je hoeft je er geen moment te vervelen, de strijd op de vrij smalle, bochtige baan is serieus en de vreugde na het behalen van een eerste plaats, is zeer verdiend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.