Autovisie
Autovisie Nieuws 12 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

Sleurhütte met grandeur

Een sleurhut. Niet iets om normaal gesproken enthousiast van te worden. Behalve bij deze kekke tweepersoons Hütte Hut die met een beetje fantasie de grandeur van een Italiaanse Riva-boot uitstraalt. Een trekhaak onder de cabrio en ontspannen een weekend eropuit naar de Ardennen voor fijne stuurmanswegen?

De opvallend gestileerde caravan is het product van een Amerikaans echtpaar uit Californië. De piepkleine Hütte Hut is bedacht en ontworpen door Brian en Katrina Manzo. Beide industrieel ontwerper. Het stel runt samen een eigen ontwerpstudio en Brian heeft een achtergrond in autodesign. Dat laatste verklaart mogelijk ook het gelikte ontwerp dat alleraardigst in balans lijkt te zijn en waarbij een zeker retrotintje niet valt te ontkennen. Een Woody meets Riva, zeg maar.

“Alles moet gebeuren op slechts vier vierkante meter”

De Hütte Hut is een lichtgewicht, zeer compacte caravan met een houten opbouw. De sterren hoog aan de hemel bij nacht worden aan het oog ontrokken door een canvasdak. Binnen is het comfortniveau basic te noemen. Geen keuken met magnetron, geen flatscreen boven het voeteinde, om over de aanwezigheid van een porta potti nog maar te zwijgen. Deze caravan gaat terug naar de essentie van kamperen. Een slaapplek voor twee, dat is het! Alles moet gebeuren op slechts vier vierkante meter.

Bij het ontwaken in het ochtendgloren turen de eerste zonnestralen naar binnen door één van de zes ramen. Wie behoefte heeft aan een frisse neus gooit gelijk de twee deuren open en creëert daarmee open huis. De deuren beslaan de gehele rechterzijde van de Hütte Hut.

Het kleine hebbeding komt midden dit jaar in een kleine oplage op de markt. De bouw van de eerst drie limited edition exemplaren is gestart, daarna volgt mogelijk nog een productieserie van 30 stuks. De prijs van dit stukje design op wielen is nog niet bekend gemaakt. Zal vast geen zacht prijsje zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.